Newsletter
FEBRER 2014 / CATALUNYA
34
Llengua.  Barcelona,  18/02/2014
La propera sessió de Diàlegs al Llull, que tindrà lloc dimarts 25 de febrer, se centrarà en la docència de català com a llengua estrangera a partir de la presentació del llibre Tarongeta vol dir taronja petita (Godall Edicions). El llibre és un recull de relats de professors de català a l’estranger. Els ponents convidats seran l’escriptora Isabel-Clara Simó i el professor Iban Leon Llop, guanyador del I Premi “El català pel món” de relats de professors de català a l’estranger. Moderarà la taula Roser Vernet i Anguera, del Centre Quim Soler. En acabar la conversa, es farà una petita actuació poètico-musical a càrrec de Susanna Sebastià (La Rabera eclèctica) i Roger Gisbert (Roe Green) oferta per Godall Edicions.
Llengua.  Barcelona,  24/01/2014
El proper 1 de febrer s’obre el termini de participació de la tercera edició del concurs de microrelats a través de Twitter convocat per l’Institut Ramon Llull. Enguany, #IRLats s’adhereix a la commemoració del Tricentenari i de l’Any Vinyoli.
Gastronomia.  Boston,  06/02/2014
Poques setmanes després d’inaugurar una exposició dels seus dibuixos a The Drawing Center de Nova York, Ferran Adrià torna a ser protagonista d’una gran exposició als EUA. En aquest cas, al Museum of Science (MoS) de Boston, l’equipament més visitat de la ciutat, on dimecres 12 de febrer s’hi inaugurarà “Innovation in the Art of Food: Chef Ferran Adrià”. Aquesta és la segona etapa del recorregut internacional de la mostra que es va presentar el 2012 al Palau Robert i que, amb el suport de l’IRL, es va poder veure l’estiu passat a Somerset House de Londres i ara a Boston.
Cultura.  Barcelona,  06/02/2014
El director de l’Institut Ramon Llull, Àlex Susanna, ha estat entrevistat aquest dijous a El matí de Catalunya Ràdio, on s’ha mostrat convençut que la literatura catalana rebrà aviat el reconeixement del Nobel: “Algun dia ens arribarà aquest Nobel, i no tinc cap dubte a qui li pot tocar”, ha afirmat en referència a la possibilitat que el guardonat fos Jaume Cabré.
Literatura.  Londres,  17/02/2014
El dia 14 de febrer l’editorial londinenca Francis Boutle Publishers va publicar, per primera vegada al Regne Unit, ‘Fifty Love Poems’ de Montserrat Abelló i ‘The body’s reason’ de Maria Mercè - Marçal. Les dues obres de les escriptores catalanes es publiquen en una edició bilingüe, que inclou els poemes originals en català i les traduccions a l’anglès 

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Avda. Diagonal, 373
Palau del Baró de Quadras
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00

Patrocinadors
follow us
The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression.
Tricentenari
The IRL forms part of the Fundació Ramon Llull, which was established by the Government of Andorra, the Ramon Llull Institute, General Council of the Eastern Pyrenees, the city of Alghero, and the group of Valencian Cities, and has its central offices in Andorra.
© Institut Ramon Llull. All rights reserved