Newsletter
OCTUBRE 2013 / CATALUNYA
28
Arquitectura i disseny.  Barcelona,  24/10/2013
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell; l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; i el director de l’Institut Ramon Llull, Àlex Susanna, han anunciat aquest matí en roda de premsa a la seu de l’IRL que  Barcelona serà la ciutat convidada a la Beijing Design Week (BJDW) el proper 2014. La BJDW és el festival de disseny, arquitectura, urbanisme i creació contemporània més important d’Àsia i s’està consolidant com un dels més importants del món. L’Institut Ramon Llull, amb la col·laboració del Departament de Cultura i l’Ajuntament de Barcelona, ha estat treballant durant els dos darrers anys per aconseguir aquesta invitació que suposa una oportunitat única per mostrar l’excel·lència del nostre disseny i arquitectura a nivell internacional, així com d’obrir les empreses d’aquest sector al mercat del gegant asiàtic.
Música.  Barcelona,  24/10/2013
El Huddersfield Contemporary Music Festival (hcmf//), referent internacional de la música contemporània i experimental, aposta amb força per la música catalana. A l’elecció d’Hèctor Parra com a compositor resident, s’hi suma una programació que compta amb dos dels altres grans noms de la música contemporània a casa nostra: el prestigiós pianista Agustí Fernández i el reconegut ensemble BCN216. El Festival tindrà lloc entre el 15 i el 24 de novembre.
Llengua.  Vinaròs,  28/10/2013
L’Institut Ramon Llull, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Xarxa Vives d’Universitats han organitzat el IV Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger, que s’ha desenvolupat entre Vinaròs i Morella entre divendres 25 i diumenge 27 d’octubre. L’acte inaugural del curs va tenir lloc a la Biblioteca Municipal de Vinaròs i va comptar amb la participació del primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vinaròs, Lluís Gandia; el director de la Fundació Ramon Llull, Vicenç Villatoro i el president de l’AVL, Ramon Ferrer.
Cultura.  Barcelona,  21/10/2013
l’IRL convoca un concurs fotogràfic a través de la xarxa social Instagram, amb l’objectiu de fer visible la presència de la cultura catalana arreu del món. Els participants podran pujar les fotografies a Instagram entre el 21 d’octubre i el 13 de gener del 2014.
Llengua.  Balaguer,  12/10/2013
La Xarxa Universitària d’Estudis Catalans a l’exterior que coordina l’Institut Ramon Llull ha estat guardonada amb el XXIV Premi Comte d’Urgell que atorga l’Ajuntament de Balaguer a persones o entitats que contribueixen a l’enfortiment i la projecció de les relacions culturals o d’amistat entre els pobles de parla catalana. El jurat del Premi, conformat per escriptors, periodistes, professors i persones que s’han significat públicament i reiteradament a favor de la nostra cultura, ha destacat la tasca de l’Institut Ramon Llull “en favor de la projecció internacional del català dins del món acadèmic, contribuint així al coneixement i prestigi de la nostra llengua i cultura”. Igualment, el jurat també ha decidit distingir la trajectòria del cantautor Raimon.

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Avda. Diagonal, 373
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00

follow us
The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression.
© Institut Ramon Llull. All rights reserved
The IRL forms part of the Fundació Ramon Llull, which was established by the Government of Andorra, the Ramon Llull Institute, General Council of the Eastern Pyrenees, the city of Alghero, and the group of Valencian Cities, and has its central offices in Andorra.