Newsletter
JULIOL 2013 / CATALUNYA
27
Arquitectura i disseny.  Barcelona,  17/07/2013
L'arquitecte Josep Torrents serà el comissari que representarà Catalunya a la propera Biennal d'Arquitectura de Venècia amb el projecte Del fragment i del tot. Així ho ha decidit el jurat independent que a instàncies de l'IRL havia d'escollir comissari per a la participació catalana a Venècia. Del fragment i del tot il·lustra la capacitat fonamental de l'arquitectura catalana de fusionar el nou amb el vell. Josep Torrents parteix de la Casa Bofarull de Jujol (els Pallaresos, Tarragonès) per posar en relleu un fil conductor de l'arquitectura catalana que també retroba en un seguit d'obres posteriors, com ara l'Espai Transmissor del Túmul/Dolmen Megalític de Seró, a Artesa de Segre, de l'estudi d'Arquitectura Toni Gironés, o l'Espai Públic La Lira, a Ripoll, de RCR Arquitectes+Joan Puigcorbé.
Llengua.  Girona i Ordino,  22/07/2013
Un any més, una trentena d’estudiants de llengua i cultura catalanes a les universitats de l’exterior participaran al Campus universitari de la llengua catalana que organitzen el Govern d’Andorra i l’Institut Ramon Llull. Aquest diumenge han arribat a Girona els participants al Campus, que passaran una setmana a Girona i una altra a Ordino. Aquest matí s’ha inaugurat el Campus a la Universitat de Girona en un acte que ha comptat amb la participació del vicerector de Relacions Institucionals, Cultura i Societat, Joaquim Puigvert, i el director de l’Àrea de Llengua i Universitats de l’IRL, Andreu Bosch.
Llengua.  Vic,  11/07/2013
La Universitat de Vic, i concretament la Facultat d'Educació, Traducció i Ciències Humanes, acollirà des de dilluns i fins dijous de la setmana vinent una nova edició de les Jornades internacionals per a professors de català que organitza l'IRL en col·laboració amb aquesta universitat. Les jornades s'adrecen als docents de llengua i cultura catalanes a les universitats de l'exterior. Durant quatre dies, els participants realitzaran un programa centrat en les seves experiències i en activitats d'innovació docent. Hi participaran més de 86 persones procedents de 27 països diferents.

 
Gastronomia.  Londres,  04/07/2013
El secretari general de la Presidència, Jordi Vilajoana, i la directora del Somerset House, Gwyn Miles, inauguraran l’exposició “elBulli: Ferran Adrià and The Art of Food” al Somerset House de Londres, en un acte que tindrà lloc el dijous 4 de juliol, a les 18:30h. També hi serà present Ferran Adrià.

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Diputació, 279 baixos
08007 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00

follow us
The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression.
© Institut Ramon Llull. All rights reserved
The IRL forms part of the Fundació Ramon Llull, which was established by the Government of Andorra, the Ramon Llull Institute, General Council of the Eastern Pyrenees, the city of Alghero, and the group of Valencian Cities, and has its central offices in Andorra.