Institut Ramon Llull

Butlletí # 120

Literatura.  XINA,  28/01/2022

Es publica la traducció al xinès simplificat d'Incerta Glòria, de Joan Sales

Un pas més en la consolidació de la presència de la literatura catalana al mercat xinès, publicar un clàssic modern català en una editorial literària de prestigi.

+ info >>


Coneixement.  PALMA,  27/01/2022

Nous stickers de literatura catalana amb amemsillegim

L'equip d'amemsillegim ha presentat un nou pack de stickers per a canals de missatgeria directa. Els nous stickers són de Maria Àngels Anglada, Blai Bonet, Gabriel Ferrater, J. V. Foix, Ausiàs March, Maria-Mercè Marçal, Anna Murià, Manuel de Pedrolo, Isabel-Clara Simó i Jacint Verdaguer. En alguns casos van acompanyats de citacions dels mateixos autors.

+ info >>


Arts.  ESTÒNIA,  31/01/2022

El Fons perdut de núvols d'Andres Galeano arriba a Estònia

L'artista mataroní inaugura Lost Clouds Archive a les galeries Kogo iAg47 de Tartu, a Estònia

+ info >>


Música.  Viena,  20/01/2022

Sílvia Pérez Cruz actuarà al Theater Akzent de Viena

L'artista catalana Sílvia Pérez Cruz, que canta en 6 idiomes diferents, actuarà en el Theater Akzent de Viena el 3 de febrer de 2022

+ info >>


Música.  Bad Ischl,  28/01/2022

La jove pianista Mélodie Gimard inaugura les Catalan Nights de jazz a Bad Ischl  

Aquest concert és el primer del cicle "Catalan Nights", que Jazzfreunde Bad Ischl organitza en col·laboració amb el Institut Ramon Llull i el Festival Jazz I Am. Aquesta col·laboració és fruit de l'intens treball de l'Institut Llull i del festival barceloní, que impulsen el programa "Catalan Jazz on Tour" per afavorir la internacionalització de grups catalans, balears i valencians, que actuaran a diversos clubs d’Europa.

+ info >>


Literatura.  Berlin,  25/01/2022

“Singe ich, tanzen die Berge“, Petra Zickman tradueix a l'alemany el best-seller d’Irene Solà

L’editorial berlinesa Trabanten Verlag publica la traducció alemanya de la novel·la "Canto jo i la muntanya balla" de l'autora catalana Irene Solà. El llibre, que ha estat un èxit tant per a la crítica especialitzada com per al públic, es publica en una traducció de Petra Zickman i es trobarà a les llibreries a partir de l’1 de març de 2022. La novel·la va ser guardonada amb el Premi Europeu de Literatura i actualment s'està traduint a més de 21 idiomes a tot el món.

+ info >>


Música.  GIRONA,  25/01/2022

L’Ajuntament de Girona i el Llull internacionalitzaran artistes vinculats a La Marfà

+ info >>


Llengua.  BARCELONA,  24/01/2022

Es publica el llibre ”Teixir xarxa, fer camí. Aportacions presents al futur de la catalanística”

Eloi Bellés, Paula Marqués Hernández, Júlia Ojeda Caba i Míriam Ruiz-Ruano han publicat amb Punctum el llibre Teixir xarxa, fer camí. Aportacions presents al futur de la catalanística, un recull de recerques fet per membres de l’Associació de Joves Investigadors en Llengua i Literatura Catalana (AJILLC).

+ info >>


Coneixement.  PAÏSOS CATALANS,  26/01/2022

Tornen els Premis El Temps de les Arts

Amb l’obertura de la convocatòria de la segona edició dels Premis El Temps de les Arts tornen els guardons que convoca aquest portal dedicat a l’art. Uns premis que obrin el ventall a una nova modalitat, Cinema Experimental, i que vindran acompanyats novament d’un ambiciós audiovisual, dirigit per Lluís Danés. Les propostes presentades seran analitzades per un jurat de trajectòria i prestigi contrastats en cadascuna de les categories.

+ info >>


Unsubscripction form

Contact: info@llull.cat


Twitter  Facebook  Instagram  Flickr  RSS  YouTube
INSTITUT RAMON LLULL
info@llull.cat
Avda. Diagonal, 373. 
Palau del Baró de Quadras 
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00