Institut Ramon Llull

Newsletter # 117

OCTUBRE 2021

Coneixement.  BARCELONA,  05/11/2021

Pere Almeda, nou director de l’Institut Ramon Llull

La Junta Rectora de l’Institut Ramon Llull, celebrada avui divendres 5 de novembre de 2021, ha nomenat Pere Almeda com a nou director de l’Institut Ramon Llull. Almeda substituirà Francesc Serés, qui ha renunciat al càrrec per voluntat pròpia i per motius personals.

+ info >>


Literatura.  Regne Unit,  04/11/2021

La formació avançada dels traductors literaris del català a l’anglès: una iniciativa conjunta del British Centre for Literary Translation i el Llull

Després de la convocatòria internacional que va tancar-se el passat setembre, dotze traductors del català a l’anglès amb experiència van ser seleccionats per participar en aquest curs de traducció de nivell avançat. El curs està dirigit pel traductor Peter Bush amb la col·laboració de l’editora Sophie Lewis, i es desenvoluparà en línia del 9 a l’11 de novembre de 2021.


+ info >>


Coneixement.  PALMA,  29/10/2021

Es presenta la primera residència Faberllull Palma

Faberllull Palma és un programa de residències organitzat per l’Institut Ramon Llull amb el suport del Govern de les Illes Balears i la col·laboració de l’Ajuntament de Palma. Forma part de la Xarxa Faberllull de Residències en Arts, Ciències i Humanitats, posada en marxa per l’Institut Ramon Llull. Faberllull Palma iniciarà les seves activitats el dia 15 de novembre de 2021.

+ info >>


Escèniques.  EUROPA,  04/11/2021

Convocatòria oberta per al projecte Digital Leap

Busques formes de destacar el teu projecte artístic a les xarxes socials o bé com crear espectacles que es puguin emetre a través de la pantalla? Donar resposta a aquestes preguntes és l’objectiu dels mòduls d’aprenentatge Digital Leap, adreçats als artistes de circ i dansa i que proporcionen de manera gratuïta teoria i formació pràctica sobre les oportunitats de les plataformes digitals.

+ info >>


Literatura.  FRANÇA,  02/11/2021

Segona edició del seminari interuniversitari de literatura catalana i criptogínia

El primer seminari interuniversitari en línia sobre literatura catalana organitzat l'any 2021 per investigadors de la Universitat d'Aix-Marsella, de la Universitat Paris 8, de la Universitat de Perpinyà Via Domícia i de la Universitat de Tolosa de Llenguadoc Jean Jaurès sobre el tema de la cobertura (no) mediàtica dels aparells estudis literaris de la dona en la historiografia del patrimoni cultural català trobaran una ampliació en una segona edició amb el títol "De la criptogínia a la cobertura mediàtica de les escriptores: Felícia Fuster i Carmelina Sánchez-Cutillas" l'objectiu del qual és posar en valor per aproximacions complementàries les obres literàries d'aquestes dues escriptores que van romandre a l'ombra durant la seva vida i que han sigut recentment (re)descobertes.

+ info >>


Cinema.  CAMBRIDGE,  08/11/2021

El cinema català, present al Cambridge Film Festival 2021

Aquest mes de novembre torna el Cambridge Film Festival per celebrar el 40è aniversari exhibint cinema independent internacional. L’edició comptarà amb la secció Camera Catalonia, que ha format part del festival des del 2012 i que s’organitza amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull per tal de difondre el cinema català contemporani a nivell internacional. Serà entre el 18 i el 25 de novembre, en format presencial, i entre el 21 de novembre i el 5 de desembre, en línia.

+ info >>


Cinema.  BERLÍN,  08/11/2021

Les produccions catalanes My Mexican Bretzel i La Innocència es presenten en el Visionär Film Fest

Núria Giménez, directora de My Mexican Bretzel, presentarà la seva pel·lícula durant el festival i participarà a un debat posterior amb el públic.

+ info >>


Llengua.  LISBOA,  09/11/2021

Lisboa acull per primera vegada la Viquimarató de la Llengua Catalana

Una quinzena d’alumnes de Català de la Facultat de Lletres de la Universitat de Lisboa van participar aquest dilluns, 8 de novembre, en la VIII Viquimarató de la Llengua Catalana.

+ info >>


Unsubscripction form

Contact: info@llull.cat


Twitter  Facebook  Instagram  Flickr  RSS  YouTube
INSTITUT RAMON LLULL
info@llull.cat
Avda. Diagonal, 373. 
Palau del Baró de Quadras 
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00