Institut Ramon Llull

Newsletter # 116

AGOST 2021

Arts.  VENÈCIA,  20/07/2021

Una proposta d'Oriol Fontdevila i Lara Fluxà representarà Catalunya a la Biennal d’Art de Venècia 2022

Catalunya participarà a la 59a edició de la Biennal d’Art de Venècia dins el programa Eventi Collaterali amb un projecte comissariat per Oriol Fontdevila, i que porta per nom Llim, amb obra de l'artista Lara Fluxà. La presència catalana a la Biennal de Venècia, que s’inaugurarà el 23 d'abril de 2022, està produïda per l’Institut Ramon Llull.


+ info >>


Literatura.  LONDRES,  06/07/2021

El British Centre for Literary Translation i el Llull organitzen un curs avançat de traducció literària català-anglès

El curs en línia està adreçat a traductors literaris del català a l’anglès que ja hagin publicat almenys una traducció d’una obra de la literatura catalana i que vulguin ampliar les seves competències com a traductors. El curs estarà dirigit pel traductor Peter Bush amb la col·laboració de l’editora Sophie Lewis, i es desenvoluparà durant tres dies, del dimarts 9 al dijous 11 de novembre de 2021.

+ info >>


Literatura.  BARCELONA,  23/07/2021

El Llull organitza una nova missió d'editors internacionals en el marc de la Setmana del Llibre en català 2021

Per cinquè any, se celebrarà Making Catalan Literature Travel for Internacional Publishers and Agents dins del marc de La Setmana del Llibre en Català. Amb aquesta missió, enguany 14 professionals de l’edició d'Alemanya, Iran, Rússia, Turquia, Itàlia, Argèlia, Líban, Brasil i Sèrbia es trobaran amb una trentena d'editorials i agències catalanes que els presentaran els seus títols i apostes més importants i assistiran a diverses sessions per aprofundir en el coneixement de la ficció literària, la il·lustració i el sector editorial en català.

Com a l’edició anterior, aquesta cita organitzada pel Llull amb l'objectiu de fomentar la projecció internacional i la professionalització de la literatura en llengua catalana tindrà lloc en format exclusivament digital, del 13 al 17 de setembre.

+ info >>


Llengua.  Barcelona,  19/07/2021

El Llull organitza les 35es Jornades Internacionals per a Professorat de Català entre el 19 i 22 de juliol

Per segon any consecutiu les Jornades, que s’havien de celebrar a la Universitat de València, es duran a terme en línia.

+ info >>


Literatura.  FRANÇA,  20/07/2021

Anna Gual participa al Festival de Poesia de Seta 2021

La poetesa Anna Gual participarà a diversos actes del Festival de Poesia de Seta, que té lloc a la ciutat occitana del Llenguadoc entre els dies 23 i 31 de juliol.

+ info >>


Arts.  TÀRREGA,  20/07/2021

Oberta la 2a convocatòria del programa Hivernem, en col·laboració amb FiraTàrrega

FiraTàrrega i l'Institut Ramon Llull fem una crida adreçada a creadors i creadores que, de manera individual, presentin una proposta de recerca per a l'escriptura d'una creació artística vinculada a les arts escèniques i a l'espai públic.

L'objectiu d'aquest programa és contribuir al desenvolupament de processos d'escriptura en les millors condicions, a través de la recerca, l'intercanvi de coneixement i la mentoria amb experts seleccionats que garanteixin l'excel·lència de l'escriptura, la investigació i la creació.

+ info >>


Arts.  Freden,  20/07/2021

Bernat Vivancos i Núria Rial participen als Internationalen Fredener Musiktage

El festival internacional de música de Freden, Internationalen Fredener Musiktage, se celebra anualment a la ciutat de Freden, a l’estat federat de la Baixa Saxònia, durant aproximadament nou dies, i és un dels més reconeguts a Alemanya i internacionalment. El programa d’enguany inclou l’estrena internacional de “Duo Seraphim”, una peça creada pel compositor català Bernat Vivancos específicament per a l’ocasió i interpretada per la soprano catalana Núria Rial i per l’austríaca Miriam Feuersinger.

+ info >>


Escèniques.  AVINYÓ,  20/07/2021

Laura Mihon, Clàudia Serra i Pol Vouillamoz participaran a l’Studio International des Ecritures pour le Théâtre a La Chartreuse d’Avinyó

La Chartreuse, Centre National des écritures du spectacle i l’Institut Ramon Llull coorganitzen una estada d’escriptura teatral a l’Studio International des Ecritures pour le Théâtre, del 2 al 9 de setembre. La Chartreuse, la Sala Beckett i l’Institut Ramon Llull han seleccionat Laura Mihon, Clàudia Serra i Pol Vouillamoz per participar-hi.

+ info >>


Arts.  LISBOA,  20/07/2021

El duo Tarta Relena farà una residència artística al festival portuguès MIL

+ info >>


Unsubscripction form

Contact: info@llull.cat


Twitter  Facebook  Instagram  Flickr  RSS  YouTube
INSTITUT RAMON LLULL
info@llull.cat
Avda. Diagonal, 373. 
Palau del Baró de Quadras 
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00