Institut Ramon Llull

Newsletter # 114

MAIG 2021

Llengua.  BARCELONA,  27/04/2021

Selecció de professorat de català a l’exterior 2021-2022

Oberta la convocatòria de selecció de professorat d’estudis catalans a universitats de l'exterior per al curs acadèmic 2021-2022 organitzada per l’Institut Ramon Llull.

 

L'Institut Ramon Llull promou l'ensenyament de la llengua, la literatura i la cultura catalanes a les universitats i altres centres d'estudis superiors. D'acord amb aquest objectiu, l'Institut organitza anualment convocatòries de selecció de professorat d'estudis catalans a les universitats amb les quals col·labora per cobrir les vacants i garantir d'aquesta manera la continuïtat de la docència.

+ info >>


Literatura.  BARCELONA,  20/04/2021

Oberta la convocatòria de la Llull Fellowship per a editorials i agències internacionals

Nova edició virtual de la Llull Fellowship, un programa pensat per dotar els participants d’una mirada en profunditat cap a la literatura catalana, així com per fer xarxa amb editorials i agències catalanes i internacionals. El programa tindrà lloc del 13 al 17 de setembre de 2021, aprofitant la Setmana del Llibre en català.

+ info >>


Llengua.  20/04/2021

Oberta la convocatòria per les estades lingüístiques en territoris de parla catalana

+ info >>


Arts.  OLOT,  05/05/2021

9 projectes participaran en la primera residència d’escriptura de guions Faberllull

Els projectes seleccionats en aquesta primera residència, organitzada per l'Institut Ramon Llull amb la col·laboració de GAC i l'Acadèmia, són: Festina Lente, de Núria Dunjo i Carlos Villafaina; Nena, de Gabriel Ochoa Peris; La Belleza, d’Irene Moray, Irene Solà i Jan Matheu; Els homes i els dies, d’Arnau Vilaró; Criatures, de Víctor Sala; Mala gent, de Sara Gutiérrez Galve i Núria Roura; Oh Nora, d’Aina Clotet; Quan torni l’estiu, de Natàlia Boadas, Laura Azemar i Marta Vivet; i La jugada, de Pau Subirós. 

+ info >>


Literatura.  BARCELONA,  03/05/2021

Neix un programa de consultoria per a traduccions literàries del català

L'AELC impulsa un programa de consultoria per a traduccions literàries del català a altres llengües, amb la col·laboració de l'Institut Ramon Llull. És un sistema innovador que vol contribuir a la millora qualitativa de les traduccions i a l'intercanvi entre professionals

+ info >>


Literatura.  New York,  01/05/2021

Jordi Nopca participa al festival de literatura internacional 2021 PEN World Voices Festival

Fins i tot en un món globalitzat i connectat a tots els nivells, alguns dels conflictes semblen sense precedents. De caràcter ecològic, econòmic o fins i tot diví, aquests desastres són la causa d'una col.lisió entre la modernitat i la cultura que posa en perill les tradicions desgastades pel temps. Les últimes obres de ficció de Yamen Manai, Jordi Nopca i Kawai Strong Washburn segueixen uns personatges que viuen abocats al precipici del gran canvi a mida que intenten sobreviure a les rèpliques dels terratrèmols provocats per esdeveniments llunyans.

+ info >>


Escèniques.  New York,  28/04/2021

A.K.A. (Also Known As) de Daniel J. Meyer, la primera de les obres que seran presentades a l'HB Studio de Nova York

HB Studio, en col.laboració amb l'Institut Ramon Llull, presenta la sèrie Playing Together: Catalonia at HB Studio, una mostra d'obres teatrals catalanes, subtitolades a l'anglès i seguides per una conversa amb l'equip artistic sobre l'obra i el seu procès creatiu. El programa s'inaugurarà durant el mes de maig amb una coversa sobre A.K.A. (ALSO KNOWN AS) de l'autor Daniel J. Meyer. La següent obra, el juliol, serà MIVION (RADIO SARAJEVO) de la companyia teatral La Conquesta del Pol Sud. Dues obres més seran presentades a la tardor.

+ info >>


Literatura.  En línia,  27/04/2021

Vicenç Pagès participa a la Nuit de la littérature 2021 del FICEP en companyia d'altres 18 autors i autores de diferents països

Amb motiu de la novena edició de la Nuit de la littérature del Forum des Instituts Culturels Étrangers de París, l’Institut Ramon Llull presenta amb l’actriu Morgane Lombard una lectura del llibre Carta a la reina d’Anglaterra (Balzac éditeur, 2020) de Vicenç Pagès Jordà, traduït del català al francès per Marie Costa. En lloc d’una passejada literària internacional per un barri de París com fins al 2019, la Nuit de la littérature ofereix per segon any consecutiu un viatge literari sense sortir de casa al voltant de les obres de 19 autors convidats per 17 instituts culturals diferents, només accedint al web del FICEP a partir de les 18:00 del dissabte 29 de maig.

+ info >>


Literatura.  BARCELONA,  23/04/2021

Les millors anècdotes de la literatura catalana, amb amemsillegim

+ info >>


Unsubscripction form

Contact: info@llull.cat


Twitter  Facebook  Instagram  Flickr  RSS  YouTube
INSTITUT RAMON LLULL
info@llull.cat
Avda. Diagonal, 373. 
Palau del Baró de Quadras 
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00