Institut Ramon Llull

Newsletter # 113

ABRIL 2021

Llengua.  IRLANDA,  09/04/2021

La University College Cork acull una taula rodona amb poetes emergents en català, èuscar i gallec

El pròxim dimarts 13 d’abril, la poesia en català, èuscar i gallec prendrà veu de dona a la University College Cork (Irlanda), amb tres poetes emergents: la valenciana Àngels Moreno, la navarresa Beatriz Chivite i la gallega Alba Cid.

+ info >>


Llengua.  PERPINYÀ,  09/04/2021

V Congrés Internacional de l’Associació de Joves Investigadors en Llengua i Literatura Catalanes

Enguany, el congrés se celebrarà a Universitat de Perpinyà Via Domícia (UPVD). Presenteu les vostres propostes de comunicació abans del 30 d'abril

+ info >>


Arts.  París / en línia,  08/04/2021

L’art immersiu de l’artista i investigador català Joan Soler-Adillon arriba al festival Les Ailleurs de Paris

Amb la peça The Smallest of Worlds, l’artista català ofereix un viatge immersiu a les profunditats dels espais habitables com a contenidor de les nostres històries individuals. El festival Les Ailleurs, organitzat per Fisheyes i La Gaîté Lyrique, és un nou esdeveniment dedicat a experiències immersives i creacions digitals. Del 6 d’abril a l’11 de juliol en línia i presencialment quan les mesures sanitàries ho permetin.

+ info >>


Arts.  NOVA YORK,  07/04/2021

Maria Delgado presenta les arts escèniques i el cinema catalans del segle 21 al CUNY de Nova York

L'any 2018, a l'edat de 83 anys, Núria Espert va estrenar Romancero gitano, obra amb la qual ha continuat de gira fins i tot durant els temps del Covid. Maria Delgado farà un repàs dels més de 65 anys de carrera de Núria Espert, des del seu rol com a imparable força de canvi durant els difícils anys del règim de Franco fins al seu paper cultural com a actriu, directora, productora i comentarista cultural durant la transició i en temps de democràcia.

+ info >>


Arts.  OLOT,  06/04/2021

Projectes seleccionats per a l'estada de Cinema i escriptura de guions a Faberllull Olot

+ info >>


Llengua.  EN LÍNIA,  06/04/2021

Pleibéricos organitza una trobada dedicada als Estudis Catalans

La novena sessió de Pleibéricos (Presentación de Libros de Estudios Ibéricos Online) estarà dedicada als Estudis Catalans i tindrà lloc el proper 22 d’abril (dijous) a les 19 hores (CET) [18 hores Regne Unit].

+ info >>


Llengua.  Barcelona,  26/03/2021

La XarxaLlull aixeca el teló amb el TNCDigital

L’Institut Ramon Llull i el Teatre Nacional de Catalunya han arribat a un acord perquè el professorat d’estudis catalans a universitats de l’exterior pugui utilizar els continguts del TNCDigital.

+ info >>


Arts.  Berlín,  26/03/2021

Harquitectes guanya la secció d’arquitectura del Premi d’Art de Berlín 2021

Harquiteces són David Lorente Ibañez, Josep Ricard Ulldemolins, Xavier Ros Majó i Roger Tudó Galí. L'any 2000 van fundar conjuntament el despatx d'arquitectura Harquitectes. “Al llarg de vint anys, Harquitectes ha creat una obra notable que s’integra harmònicament en la geografia variada de Catalunya, des dels densos centres urbans fins als extensos suburbis i pobles”, diu el comunicat del jurat sobre el Premi d’Art de Berlín.  

+ info >>


Literatura.  BARCELONA,  22/03/2021

El CCCB i el Llull impulsen internacionalment el pensament contemporani escrit en català

El 25 de març tindrà lloc una conversa al CCCB amb la participació de Marina Garcés, Íngrid Guardiola i Raül Garrigasait, amb la moderació d’Anna Punsoda: Tres mirades sobre la llibertat.

+ info >>


paperllull.  Barcelona,  17/03/2021

Paco Poch: «D’un bon documental te’n recordes sempre»

Paco Poch és un nom clau per entendre el cinema d’autor i independent dels últims trenta anys al nostre país. Especialment rellevant en el camp del documental, el Festival de Tolosa li va dedicar el 2016 una retrospectiva que ha quedat recollida en el llibre 'Sobre el cinema documental produït per Paco Poch i la seva retrospectiva a la XXI edició del Festival Cinespaña de Toulouse', de Gabriela Zea. Una entrevista d'Esteve Plantada.

+ info >>


Unsubscripction form

Contact: info@llull.cat


Twitter  Facebook  Instagram  Flickr  RSS  YouTube
INSTITUT RAMON LLULL
info@llull.cat
Avda. Diagonal, 373. 
Palau del Baró de Quadras 
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00