Institut Ramon Llull

Newsletter # 111

DESEMBRE 2020

paperllull.  Barcelona,  29/11/2020

Decàleg sobre la Literatura Infantil i Juvenil catalana

Marta Roig, secretària tècnica del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, ens presenta deu punts que resumeixen el caràcter i la personalitat de la Literatura Infantil i Juvenil catalana.

+ info >>


Literatura.  MÈXIC ,  28/11/2020

L’Institut Ramon Llull participa a la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara

La mostra, que se celebra en línia del 28 de novembre al 6 de desembre, és la reunió editorial més important d’Hispanoamèrica i un dels esdeveniments literaris més grans del món.

+ info >>


Literatura.  Barcelona,  27/11/2020

El Llull presenta el monogràfic de Literatura Catalana de la revista russa Inostrannaya

La directora de l’àrea de Literatura, Izaskun Arretxe, presentarà la publicació en un acte en línia organizat per casa Rússia. La xerrada es durà a terme divendres 27 a les 19:00h.

+ info >>


Literatura.  Barcelona,  23/11/2020

El Llull organitza un Seminari de traducció literària del català al xinès

Amb l’objectiu de fomentar la presència del sector del llibre català al mercat asiàtic, el Llull manté la llengua xinesa com una aposta prioritària, com demostra la participació a la fira de Beijing en les darreres quatre edicions o la publicació d'un quadern de promoció de la literatura catalana per primera vegada. El seminari tindrà lloc els propers 23, 24 i 26 de novembre en format virtual per mitjà de la plataforma Zoom, amb una durada de 3 hores diàries i ponents com Peng Lun, Manel Ollé o Anna Aparicio.

+ info >>


Llengua.  BARCELONA,  20/11/2020

Gran increment de participació a les proves de certificació de català

El dissabte 7 de novembre va començar el període de celebració d’exàmens de l’única convocatòria d’aquest any 2020 per l’avaluació i certificació de coneixements de català com a llengua estrangera fora del domini lingüístic. Aquestes proves, organitzades per l’Institut Ramon Llull se celebren a 31 localitats diferents.

+ info >>


Coneixement.  OLOT,  02/12/2020

Hivernem, el temps de fer-se preguntes

Ada Vilaró i Jordi Aspa han estat els premiats de la primera edició del projecte Hivernem, impulsat per FiraTàrrega i l’Institut Ramon Llull. El crític teatral i periodista Jordi Bordes conversa amb ells dos sobre les obres presentades.

+ info >>


paperllull.  L'ALGUER,  13/12/2020

La poesia catalana de l’Alguer, una excepcionalitat sorprenent

L’existència d’una petita comunitat cultural i lingüística catalana a la ciutat de l’Alguer, una petita ciutat al nord-oest de l’illa italiana de Sardenya, és sens dubte una de les singularitats més excepcionals i sorprenents, com ho és també la poesia que s’hi ha escrit a partir de la segona meitat del segle XX. Ens ho explica el poeta i professor Joan-Elies Adell.

+ info >>


paperllull.  Barcelona,  22/11/2020

Raquel García-Tomás: «Cal procurar que la música d’ara formi part del repertori d’un país»

Entrevistem Raquel García-Tomás, jove creadora interdisciplinar i compositora que acaba de guanyar el Premio Nacional de Música per l’òpera 'Je suis narcissiste' i que acaba d'estrenar al Liceu 'Per precaució', una peça composada durant el confinament.

+ info >>


paperllull.  BARCELONA,  06/12/2020

Jordi-Pere Cerdà, escriptor de la frontera

El 4 de novembre del 2020 s'han complert cent anys del naixement de Jordi-Pere Cerdà, únic autor nord-català que ha rebut el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i una de veus poètiques més singulars de la nostra literatura. I també més desconegudes, ocult sota palades de tòpics i etiquetes reductores. Ho explica la periodista, traductora i professora Valèria Gaillard.

+ info >>


Coneixement.  OLOT,  09/12/2020

Faberllull Olot obre convocatòria per una estada sobre humanitats digitals

L’impacte de la pandèmia de la Covid-19 ens ha situat davant de molts interrogants. Alguns són nous, d’altres ja ens interpel·laven abans de la crisi sanitària. En una societat cada vegada més tecnològica és necessari pensar quines humanitats i quin humanisme necessitem per explicar l’ésser humà i els canvis a què s’enfronta.

+ info >>


Unsubscripction form

Contact: info@llull.cat


Twitter  Facebook  Instagram  Flickr  RSS  YouTube
INSTITUT RAMON LLULL
info@llull.cat
Avda. Diagonal, 373. 
Palau del Baró de Quadras 
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00