Institut Ramon Llull

Newsletter # 108

SETEMBRE 2020

Arts.  JAPÓ,  14/09/2020

El Festival Internacional de Cinema de Nara del Japó programa un focus de cinema català realitzat per dones

Tindrà lloc a la ciutat japonesa de Nara entre els dies 18 i 22 de setembre i està comissariat per Lluís Miñarro, guardonat amb el Premi Pepón Coromina 2020 de l’Acadèmia del Cinema Català. Es podran veure les obres de Belén Funes, Lucía Alemany, Núria Giménez, Marta Bayarri, Ànnia Gabarro, Diana Toucedo, Meritxell Colell i Lucía Vassallo.

+ info >>


Arts.  Barcelona,  04/09/2020

Ars Electronica Garden Barcelona: Incertesa i Ecologia

L'Institut Ramon Llull, UOC – ISEA Barcelona.BEEP { collection;}NewArtFoundationOFFF Barcelona i Hangar organitzen l’Ars Electronica Garden Barcelona, dins el programa oficial del Festival Ars Electronica 2020, que enguany se celebra en modalitat distribuïda, amb Barcelona com una de les seves seus.

+ info >>


Arts.  MILÀ,  17/09/2020

Es presenta un programa català al Festival Tendenza Clown de Milà

Quatre companyies de Catalunya i de les Illes Balears, La Baldufa, La Mecànica, Jordi Bertran i Los Barlou, formen part del programa del certamen de Milà que tindrà lloc del 17 al 20 de setembre de 2020.

+ info >>


Cinema.  Barcelona,  15/09/2020

Lluís Miñarro: «L’art ha d’ocupar el lloc del contrast i la provocació»

Risc, innovació, creativitat. Són alguns dels adjectius que defineixen la trajectòria de Lluís Miñarro, un nom clau de la cinematografia catalana dels últims cinquanta anys. Aquest dimarts 15 de setembre recull el guardó Premi Pepón Coromina de l’Acadèmia del Cinema Català.

+ info >>


Literatura.  França,  15/09/2020

L’editorial Seuil publica «Apprendre à parler avec les plantes» de Marta Orriols

Teixint el relat de la Paula i la manera que té d’enfrontar la pèrdua del Mauro, l’escriptora de Sabadell fixa amb paraules un retrat franc, intens i desmitificador de la mort. La traducció francesa d’Eric Reyes Roher de la primera novel·la de Marta Orriols, publicada per Seuil, arribarà a les llibreries a principis d’octubre.

+ info >>


Literatura.  Barcelona,  07/09/2020

La Missió d’Editors es reinventa en una edició virtual

Del 7 al 10 de setembre l’Institut Ramon Llull organitza la divuitena edició de la Missió Internacional d'Editors i Agents, per quarta ocasió consecutiva en el marc de la Setmana del Llibre en Català i repensada de dalt a baix a causa de la pandèmia global.

+ info >>


Llengua.  PRAGA,  15/09/2020

Mluvnice katalánstiny, la gramàtica del català en txec

L’editorial Karolinum de la Universitat Carolina de Praga acaba de publicar Mluvnice katalánstiny, la gramàtica completa del català en txec del professor Zavadil.

+ info >>


paperllull.  Barcelona,  12/09/2020

A Barcelona es fan monòlegs en català, i és notícia

Quin registre lingüístic fan servir els nous monologuistes que s'expressen en català dalt de l'escenari? Quins referents tenen Charlie Pee o Joel Díaz? Què fa que l'us de la nostra llengua passi de recurs puntual i objecte de mofa a llengua central dels nous comediants? Ens ho explica la Maria Rovira, coneguda en l'àmbit de l'espectacle com a Oye Sherman.

+ info >>


Unsubscripction form

Contact: info@llull.cat


Twitter  Facebook  Instagram  Flickr  RSS  YouTube
INSTITUT RAMON LLULL
info@llull.cat
Avda. Diagonal, 373. 
Palau del Baró de Quadras 
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00