Institut Ramon Llull

Newsletter # 107

JULIOL 2020

Escèniques.  BARCELONA,  06/07/2020

FiraTàrrega i l’Institut Ramon Llull fomenten la recerca per a l’escriptura dramatúrgica vinculada a l’espai públic a través del programa Hivernem

FiraTàrrega i l’Institut Ramon Llull, fan una crida adreçada a creadors que, a títol individual, presentin una proposta de recerca per a l’escriptura d’una creació artística vinculada a les arts escèniques.

 

+ info >>


Llengua.  03/07/2020

Nova edició de les Jornades Internacionals per a Professorat de Català

En el marc del programa de formació continuada al professorat d’estudis catalans de l’exterior i amb l'objectiu de garantir la qualitat de la docència i promoure la innovació docent, l'Institut Ramon Llull organitza cada any les Jornades Internacionals per a Professorat de Català. Enguany, la 34a edició de les Jornades s’havia de celebrar a la Universitat de València, però a causa de la situació provocada per la COVID-19 es duran a terme de manera virtual entre els dies 20 i 23 de juliol.  

+ info >>


Arts.  BARCELONA,  03/07/2020

L’Institut Ramon Llull impulsa un programa de dramatúrgia contemporània internacional en format de càpsules de vídeo

El nou projecte en línia ha estat creat conjuntament per l’Institut Ramon LLull, Temporada Alta (Girona) i la Sala Timbre 4 (Buenos Aires) i compta amb la col·laboració de la Sala Verdi (Montevideo). 

+ info >>


Literatura.  Vilafranca del Penedès i Londres,  02/07/2020

Neix l’editorial Fum d’Estampa, per publicar literatura catalana en anglès

Al 2019 va néixer una nova editorial, especialitzada en la publicació de literatura catalana en anglès. Doug Suttle, mestre i traductor, és el fundador de Fum d’Estampa Press, i preveu publicar-hi títols de narrativa, poesia i no-ficció: el seu lema és “Catalan literature. In English. Beautiful poetry, inspiring stories, new perspectives.”

+ info >>


Literatura.  Barcelona ,  02/07/2020

El portal internacional de poesia Lyrikline incorpora deu autores i un autor català, la majoria d’elles veus de la poesia contemporània

Amb l’objectiu de donar visibilitat internacional als poetes catalans, fa 12 anys que l’Institut Ramon Llull va iniciar una col·laboració amb Haus für Poesie de Berlín que s’ha materialitzat amb la presència de més de 53 poetes catalans al portal internacional Lyrikline. Cada any s’incorporen noves veus catalanes. Enguany hi haurà vuit noves poetes contemporànies i també quatre veus clàssiques. Les poetes contemporànies que s’afegeixen al portal són Sònia Moll, Cèlia Sánchez Mústich, Meritxell Cucurella-Jorba, Laia Martínez López, Vinyet Panyella, Blanca Llum Vidal und Mireia Vidal-Conte. Maria Mercè Marçal, Clementina Arderiu, Joana Raspall i J.V.Foix són les veus clàssiques que es podran escoltar a partir d’aquest any a Lyrikline.  

+ info >>


Cultura.  Faber, Olot,  29/06/2020

faberllull Olot: Call for Projects

faberllull vol ampliar i descobrir nous camps, entrar en debats que donin les claus per entendre la contemporaneïtat i expandir el seu àmbit d’actuació. faberllull ha acollit residències de diversitat de creences religioses, cultura feminista, robòtica, transició energètica, urbanisme, politologia i noves perspectives en educació, entre d’altres. Però faberllull vol arribar més lluny i aprendre dels projectes que es proposin.

+ info >>


BARCELONA,  29/06/2020

L’Institut Ramon Llull organitza un seminari en línia de traducció del català al turc

La tercera edició de l’esdeveniment se celebrarà el 29 i 30 de juny i comptarà amb la participació dels traductors Zerrin Yanikkaya, Gülsevim Erhan i Nihan Özyildirim.

+ info >>


Cinema.  Marsella,  28/06/2020

Els cineastes Albert García-Alzórriz i Carlos Casas participen al FIDMarseille 2020

Albert García-Alzórriz serà entre els convidats de la 31a edició del festival de cinema FIDMarseille entre el 22 i el 26 juliol, per presentar-hi YEUX / YEUX / YEUX / YEUX, seleccionada en competició internacional. Per altra banda, Carlos Casas, doble guardonat del festival l’any 2019 per Cemetery, premi de la Fondation Culturelle Meta i premi Marseille Espérance, participarà amb el projecte Krakatoa a la 12a edició del FIDLab, que tindrà lloc en format digital del 6 al 10 de juliol. 

+ info >>


Unsubscripction form

Contact: info@llull.cat


Twitter  Facebook  Instagram  Flickr  RSS  YouTube
The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression. 
The Institut Ramon Llull is a consortium that comprises the Generalitat (Government of Catalonia), Balearic Islands Government and the Barcelona City Council, and its mission is the promotion of Catalan language and culture abroad.

INSTITUT RAMON LLULL
info@llull.cat
Avda. Diagonal, 373. 
Palau del Baró de Quadras 
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00