Arts.  Barcelona,  06/06/2016

L’IRL convoca un concurs públic per representar Catalunya a la Biennal d’Arts Visuals de Venècia del 2017

L’Institut Ramon Llull convoca novament un concurs públic per escollir un projecte de comissariat que representi Catalunya a la 57a edició de la Biennal de Venècia d’Arts Visuals 2017 dins el programa Eventi collaterali. Aquesta serà la cinquena vegada que l’IRL presenta Catalunya a la Biennal d’Arts Visuals de Venècia, que tindrà lloc del 13 de maig al 26 de novembre i comptarà amb Christine Macel com a directora artística. 

Biennal d'Arts Visuals de Venècia 2015

La proposta curatorial de Christine Macel per l'exposició internacional girarà entorn la voluntat de "posar en valor el paper tan important que juguen els artistes quan, tot creant els seus propis universos, injecten de vitalitat generosa el món on vivim". El projecte guanyador del concurs per a la participació catalana ha de contribuir a aquest marc conceptual amb un projecte que reflexioni i obri, des de la singularitat de les pràctiques artístiques, un debat sobre el paper de l’art i dels artistes en la situació actual de l'arc mediterrani i en les problemàtiques actuals.

El projecte té un pressupost total d’execució de 185.000 € (impostos inclosos). La proposta ha d’ajustar-se al marc conceptual establert a les bases i incloure obra de nova creació. 

Per escollir el projecte guanyador l’IRL ha nomenat un jurat que estarà presidit per Xavier Antich, i que té com a vocals Martí Manen, Chus Martínez, Martí Peran, Nekane Aramburu, Antoni Muntadas, Ferran Barenblit i la cap de l’àrea de creació de l’Institut Ramon Llull – amb veu i sense vot.  

El concurs es dividirà en tres fases. En primer lloc, la de Participació, oberta a la presentació de propostes per part de tots els professionals i empreses interessats que compleixin els requisits.  En aquesta primera fase, que es tancarà a les 12h del 23 de juny de 2016, cal presentar un currículum vitae i un pre-projecte de 2 pàgines, com a màxim, que reflecteixi les idees generals de la proposta d'acord amb el marc conceptual i el pressupost. En segon lloc, una fase d'Idees en què el jurat convidarà un màxim de tres participants seleccionats a fer un desenvolupament del projecte inicial. I finalment, la Contractació del projecte guanyador.

Podeu consultar les bases del concurs aquí.

x02z17

Fins el 23 de juny es poden presentar propostes 

Premsa

Premsa italiana i Internacional:

Premsa catalana i espanyola: