Es reuneix a Andorra el Patronat de la Fundació Ramon Llull

Andorra,  15/07/2016

El Patronat de la Fundació Ramon Llull s’ha reunit aquest divendres a la seu de la Fundació a la Casa-Museu Areny-Plandolit, d’Ordino, a Andorra. A la reunió hi han participat Olga Gelabert, ministra de Cultura, Joventut i Esports del Govern d’Andorra; Pau Villòria, secretari General de Cultura de la Generalitat de Catalunya;  Nicolàs Garcia, representant del Consell Departamental dels Pirineus Orientals;  Montserrat Planelles, directora de Promoció Cultural i Política Lingüística d’Andorra; Vicenç Villatoro, director de la Fundació Ramon LLull; Manuel Forcano, director de l’Institut Ramon Llull; Bartomeu Gili, president de la Xarxa de Municipis i Entitats de les Illes Balears i batlle d’Artà; Josep Marcé, gerent de l’IRL; i Inés Sánchez, secretària de la Fundació.  

La reunió ha servit per presentar els principals projectes que es desenvoluparan properament, entre els quals destaca la nova convocatòria dels Premis de la Fundació Ramon Llull, uns guardons internacionals que es lliuraran a Andorra el mes de novembre destinats a reconèixer persones o institucions de fora del domini lingüístic que han treballat per la promoció internacional de la llengua i la cultura catalanes.

A mitjans de juny el jurat del XXVIè Premi Internacional Ramon Llull ja va fer públic que atorgava el guardó a l’antropòloga nord-americana Kathryn Woolard. Es va decidir atorgar aquesta distinció a Kathryn Woolard per “ajudar notablement a fer conèixer la situació del català entre la comunitat acadèmica, sobretot dels Estats Units”. Woolard ha dedicat bona part de la seva activitat investigadora i divulgadora a la situació sociolingüística de Catalunya. Ha analitzat especialment les relacions entre llengua, identitat i actituds lingüístiques a Barcelona i ha estudiat l’evolució d’aquestes relacions durant les últimes dècades, des de la fi de la dictadura. Enguany, el jurat ha estat format per Marta Rovira, Miquel Strubell i Josep Massot, per part de la Fundació Congrés de Cultura Catalana; i Vicenç Villatoro, Joaquim Torres, Manuel Pérez-Saldanya i Teresa Cabré per part de la Fundació Ramon Llull.

La Fundació Ramon Llull es va constituir entre el Govern d’Andorra i l’Institut Ramon Llull el 31 de març de 2008. El 15 de gener de 2009 s’hi van incorporar el Consell General dels Pirineus Orientals, l’Alguer i l’Associació Xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull. Al juny del 2013 s’hi va incorporar la Xarxa de Municipis i Entitats de les Illes Balears i al 2015 l’Ajuntament de Barcelona. Enguany s’hi ha reincorporat el Govern Balear a través del seu vincle amb l’Institut Ramon Llull.

x02z14



 

La reunió ha servit per presentar els principals projectes que es desenvoluparan properament


Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Clients Logo
Top