Institut Ramon LLull

L’artista Pep Duran participa a la fira d’art UNTITLED de Miami Beach

Arts.  MIAMI BEACH, 05/12/2018

L’escultor i escenògraf Pep Duran ha estat seleccionat per presentar la instal·lació site specific ‘Backlot Constructions’ dins la secció Special Projects a la fira UNTITLED que té lloc a Miami Beach del 5 al 9 de desembre amb el suport de l’Institut Ramon Llull.




El director artístic de Untitled Art, Omar Lopez-Chahous, i el comissari convidat del programa de Untitled Art d’aquest any de la secció Special projects, Rodrigue Mouches, han convidat a Pep Duran a presentar el seu treball ‘Backlot Constructions’. Tots dos van assistir a la fira SWAB de Barcelona convidats per l’Institut Ramon Llull dins el programa de comissaris internacionals.

‘Backlot Constructions’ és una instal·lació site specific basada en una matriu específica d’objectes que recreen mapes i paisatges personals. Alguns d’aquests objectes formen part de l’arxiu personal del ‘artista o són peces manipulades que prenen un altre significat i una nova vida, tot creant narratives sense argument.

Tal com explica Duran al web de la fira : ‘Les peces en aquesta sèrie són com escenes silencioses, un acoblament de mapes personals que impulsen els conceptes de construcció i representació’.  

El vilanoví Pep Duran és un escultor, pintor i escenògraf català que ha participat en nombroses produccions teatrals i cinematogràfiques des de 1977. Llicenciat en escenografia i per l'escola superior d'art dramàtic de Barcelona l'any 1979, l'any anterior ja havia realitzat la seva primera exposició a Barcelona, ​​i des d'aquell moment la seva trajectòria com a artista es va centrar en el treball de la construcció, la representació i l'espai, la posada en escena. Ha destacat per la seva capacitat de transfigurar l'escultura transformant-la en instal·lació i arquitectura fins a arribar a un punt de simbiosi entre ambdues disciplines.

Ha rebut diversos premis, com el Premi de Cinematografia de la Generalitat de Catalunya l'any 1989, La seva obra es troba en un considerable nombre de col·leccions d'art contemporani, incloses les del MACBA, la Fundació La Caixa i la col·lecció Rafael Tous, entre d'altres.

UNTITLED Art, és una fira d'art internacional fundada el 2012 amb un intens programa curatorial. UNTITLED va néixer a Miami al voltant de Art Basel Miami Beach.. Durant la primera setmana de Desembre, Miami es converteix en l’epicentre de l’art mundial. L’any  2017 van tenir lloc paral·lelament 23 fires d’art a Miami; entre elles,  UNTITLED és considerada la segona fira més important a Miami després de Art Basel Miami Beach.

L'obra de Duran es troba en un considerable nombre de col·leccions d'art contemporani

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"