Institut Ramon LLull

4 companyies de Catalunya i Balears participaran al programa de residències de SeaChange Arts

Escèniques.  Regne Unit , 24/08/2018

Dulce Duca, la Cia. PakiPaya, el Collectivo Terzo Livello i la Cia. Pau Palaus han estat les companyies seleccionades per SeaChange Arts per participar en el programa de residències per artistes i companyies de Catalunya i Balears. Amb el suport de l'Institut d'Estudis Baleàrics, l’Institut Ramon Llull i Trapezi, la fira del circ de Catalunya, l’estada es realitzarà des d’octubre de 2018 fins al juny de 2019. 




L'objectiu és treballar amb els artistes seleccionats de Catalunya i les Illes Balears en un ventall de projectes creatius durant un període intensiu de 8 mesos, d'octubre de 2018 a juny de 2019.

Què ofereix el programa? 

SeaChange Arts ofereix el suport de la residència sense contraprestació econòmica i a canvi de contribucions al seu programa estable de formació, esdeveniments i festivals, inclòs el Festival Internacional de Circ i Arts de Carrer Out There Festival.  

Ofereixen també espai de creació, assaig i allotjament a The Drill House a Great Yarmouth, així com assessorament, seguiment i guia per donar suport al desenvolupament de les companyies, els artistes i al seu treball.

SeaChange Arts donarà suport als artistes per desenvolupar espectacles no només per a públic de parla catalana i castellana sinó també anglesa i donarà suport a col·laboracions entre artistes catalans, balears i del Regne Unit, oferint oportunitats a les companyies per accedir a un mercat més ampli per tot el Regne Unit i altres parts d’Europa. Els artistes també es podran beneficiar de formar part de les àmplies xarxes de SeaChange Arts, que inclouen festivals internacionals, productors, agents culturals i altres col·laboradors del sector a través de xarxes com Coasters, Without Walls, Up & Out, Circostrada, etc.

Tant l'Institut Ramon Llull com l'Institut d'Estudis Baleàrics, institucions a càrrec de la projecció exterior de la cultura feta a Catalunya i les Illes Balears, faran seguiment del procés de selecció i del desenvolupament dels projectes que participin en el programa de residències, per tal de garantir que totes les companyies professionals de tots dos territoris tinguin accés a aquesta convocatòria oberta.

Trapezi oferirà l’opció d’incloure l’espectacle (o extractes de la peça final) desenvolupat durant les residències al programa de Trapezi 2019 o altres festivals, instal·lacions, plataformes o esdeveniments del circuit català i balear.

Sobre les companyies seleccionades

Dulce Duca

Dulce Duca (Portugal, 1984) es va iniciar al món dels malabars de forma autodidacta i va completar la seva carrera a la Formació Alternativa i Autogestionada de les Arts del Circ. Juntament amb quatre companys, va fundar la companyia Branle-Bas i va crear el seu primer espectacle, Many. Duca ha treballat en el circ des d’una vessant social molt activa, juntament amb el malabarista Adrien Batiot, van organitzar el projecte Mochila Tour que els va dur a actuar a favelesi a escoles de circ al Brasil. Al 2010 va començar a treballar amb la peça Um belo dia i des d’aleshores se n’ha vist petits fragments a la Fira Trapezi (Reus), TAC (Valladolid), Capital Europeia da Joventude (Braga, Portugal), i a la Fira de Tàrrega.

En el programa de SeaChange Arts desenvoluparan un espectacle anomenat Sweet Drama, una fusió de malabars amb música rap i arts urbanes.

La Cia. PakiPaya

Noemi Diaz i Adrià Mascarell creen la companyia el 2008 a Brusel·les. Després de les seves respectives formacions al Centre Regional de les Arts del Circ a França (Lomme, Lille), en portés acrobàtics i mástil xinès, decideixen especialitzar-se en la tècnica de Quadrant Aeri amb el mestre Yuri Sakalov (Escola Superior de Circ de Brusel·les).

Durant l’estada a la residència presentaran Quick Quick Slow, un espectacle de circ divertit i surrealista.

Collectivo Terzo Livello

La companyia CTL va ser creada el desembre de 2015 per un grup d'artistes de circ amb l’objectiu de crear un nou idioma escènic a través de l'art del circ.

Es defineixen com un grup de circ que “treballa a partir d'investigacions artístiques, donant als artistes un espai lliure per explorar i experimentar en diversos temes, en espais que els inspiren”. “El nostre propòsit és trobar formes curtes per representar les nostres experiències durant els tallers, superant els nostres propis límits corporals i morals i els de la comunitat a la qual pertanyem; a continuació, aplicant-lo en un lloc específic. Volem convertir l'audiència en còmplices, intèrprets o simplement en testimonis d'una situació artística treballant en llocs quotidians” afirmen.

En el programa de SeaChange Arts treballaran en un nou espectacle específic amb interacció de públic.

Cia. Pau Palaus

Pau Palaus és el fundador de la companyia Contaminando Sonrisas, una associació de circ social que fa anys que volta pel món contaminant, tal com diu el seu nom, de somriures precisament aquests llocs més desfavorits o fent riure a persones que no ho estan passant bé.

Durant l’estada a la residència, explorarà la crisi dels refugiats mitjançant disciplines artístiques com ara el clowning i el mim.

El programa es desenvolupa amb el suport de l'Institut d'Estudis Baleàrics, l’Institut Ramon Llull i Trapezi, la fira del circ de Catalunya 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"