Institut Ramon LLull

Alicia Kopf enceta una gira pel Regne Unit i Irlanda acompanyada dels elogis de la crítica

Literatura.  Regne Unit i Irlanda , 31/05/2018

L’escriptora Alicia Kopf oferirà al Regne Unit i a Irlanda una gira de presentació de la traducció a l’anglès de la seva novel·la ‘Germà de gel’, que la durà, entre el 21 de maig i el 15 d’agost, a ciutats com ara Dublín, Londres o Edimburgh. Publicada enguany per l’editorial And Other Stories amb traducció de Mara Faye Lethem, l’obra ha estat recolzada de manera unànime per la crítica i ha estat protagonista de càlides ressenyes als mitjans de parla anglesa més significatius.




Amb la seva arribada al Regne Unit, Kopf estrena traducció a l’anglès gràcies a l’aposta de l’editorial And Other Stories, fundada a l’any 2009 i que basa el seu catàleg en una combinació d’autors reconeguts a nivell internacional com ara a Enrique Vila-Matas, César Aira, Yuri Herrera, Arno Geiger o Deborah Levy. L’editor, Stefan Tobler, va mostrar el seu entusiasme per ‘Brother in ice’ amb aquestes paraules: “És un llibre impactant per la seva honestedat i llegir-lo és molt reconfortant: m’ha passat poques vegades de llegir un llibre ambiciós conceptualment que també funcioni de meravella a nivell humà. Cor, cap i coratge”.

Germà de gel va ser premi Documenta 2015 i premi Llibreter 2016 i  la seva traducció a l’anglès, realitzada per Mara Faye Lethem, va guanyar l’any passat el prestigiós premi PEN Translates.

Des de la seva aparició a les llibreries, Brother in ice s’ha fet un lloc en nombrosos mitjans de renom com ara la BBC  i ha gaudit dels elogis de les crítiques dels principals diaris anglosaxons. Totes elles coincideixen en posar en relleu l’estil original i emotiu de Kopf en la construcció de l’argument. A The Guardian, l’escriptora Lauren Elkin assenyala que “Brother in Ice sovint juxtaposa la metafísica amb la banalitat quotidiana en un excel·lent exercici sobre l’exploració i la creativitat”. A un dels majors diaris dels Estats Units, The Washington Post, Connor Goodwin escriu que en diverses ocasions, “l’obra de Kopf es llegeix com un diari de viatges, una col·lecció de meditacions filosòfiques amb una sèrie de notes d’investigació històrica. La manca d’una trama tradicional fa que el llibre tingui un ritme sorprenent i que la lectura sigui fresca i vigoritzant”.  

Alicia Kopf, nom artístic d’Imma Ávalos Marquès (Girona, 1982), és llicenciada en Belles Arts i Teoria de la Literatura i Literatura Comparada. Va publicar el seu primer llibre de relats Maneres de (no) entrar a casa el 2011 gràcies a una Beca Girona Kreas. Va presentar l’exposició individual Seal Sounds Under The Floor el 2013 a la Galeria Joan Prats de Barcelona. Ha participat en diferents exposicions col·lectives com ara Pis(o) Pilot(o) al CCCB (2015), Nonument a la Capella dels Àngels del MACBA (2014), Fugues dins el cicle de Sala d’Art Jove FAQ a la Fundació Tàpies (2013), entre d’altres. Ha rebut reconeixements com el premi GAC-DKV a la millor exposició de l’any en galeria realitzada per un/a artista jove (2015), o el d’investigació artística de la Sala d’Art Jove de la Generalitat de Catalunya (2013). La seva obra estrella, Germà de Gel, enguany s’ha traduït al portuguès de la mà d’Àlex Tarradellas Rita Custódio. Pròximament, el mercat francès serà el següent que podrà gaudir d’aquesta novel·la internacionalment reconeguda.

Gira l’Alícia Kopf pel Regne Unit i Irlanda

Amb el suport de l’Institut Ramon Llull. Dates confirmades:

22 de maig: Festival Internacional de Literatura de Dublín

Kopf participa en una xerrada juntament amb la novel·lista Sara Baume que porta com a títol ‘L’art d’escriure’. L’acte té lloc al Instituto Cervantes de Dublín a les 18h.

1 de juny: Hay on Wye Festival

L'escriptora catalana presenta la seva novel·la Brother in Ice conversant amb Daniel Hahn al Hay Festival Wales, que se celebra al municipi gal·lès Hay-on-Wye del 24 de maig al 3 de juny. La cita de Kopf és l’1 de juny a les 17h a l’espai Compass.

18 de juliol: Festival Literari West Cork

Participació d’Alícia Kopf en una conversa amb l’assagista Philip Hoare al Festival Literari West Cork, certamen que té lloc del 13 al 20 de juliol té lloc a la ciutat de Cork (Irlanda).

25 d’agost: Edimburg Festival

Participació d’Alícia Kopf amb JR Carpenter i Teresa Solana a les 20:30h al Croner Theatre.

A més, Alicia Kopf també presenta la seva novel·la a dues llibreries del Regne Unit. L'autora catalana llegirà fragments de la seva nova novel·la Brother in Ice a Londres el dissabte 2 de juny i a Nottingham el dilluns 4 de juny.

Germà de gel va ser premi Documenta 2015 i premi Llibreter 2016 i l'any passat va guanyar el prestigiós premi PEN Translates.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"