Institut Ramon LLull

Viatge cultural a Litterarum i les Terres de l’Ebre d’un grup de la comunitat universitària d’estudis catalans a l’exterior

Llengua.  MÓRA D'EBRE, 23/05/2018

L’Institut Ramon Llull organitza en col·laboració amb Litterarum i el Patronat de Turisme de les Terres de l’Ebre una missió cultural per a membres de la comunitat universitària de la xarxa d’estudis catalans a l’exterior de l’IRL entre el 23 i el 27 de maig.




Litterarum se celebra a la localitat de Móra d’Ebre (Tarragona) a finals de maig. És una fira professional que promou obres de qualsevol disciplina de les arts de l’espectacle basades en textos literaris escrits originàriament en llengua catalana i que no han estat concebuts originalment per a l’escena. Una simbiosi creativa entre literatura i arts escèniques impulsada per l’Ajuntament de Mora d’Ebre i la Institució de les Lletres Catalanes.

En una triple aliança entre el Patronat de Turisme de les Terres de l’Ebre, l’Ajuntament de Móra d’Ebre i l’Institut Ramon Llull organitzen per primer cop una missió cultural de membres de comunitats universitàries a l’exterior. L’objectiu és descobrir el patrimoni històric, cultural i literari de les Terres de l’Ebre, així com internacionalitzar els espectacles literaris en llengua catalana a través de Litterarum Móra d’Ebre. Pels membres de la missió cultural, formada per professors, estudiants i acadèmics, suposarà una bona oportunitat poder conèixer autors i textos de clàssics i contemporanis catalans a través del teatre, la música o les arts de carrer.

La Missió està composada per una quinzena de membres de comunitats universitàries de fora de Catalunya escollits a partir d’una convocatòria feta per l’Institut Ramon Llull, els quals  procedeixen de fins a 11 països diferents, com per exemple Rússia, Sèrbia, Polònia, Croàcia, Hongria, República Txeca, Anglaterra, França i Itàlia.

 

Amb l’acompanyament d’un representant de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona, des del dimecres 23 de maig fins al diumenge 27 de maig, aquesta delegació visitarà els estudis de filologia catalana de la URV, realitzarà visites literàries guiades a localitats com Móra d’Ebre, Móra la Nova, Benissanet, Miravet, Corbera d’Ebre o Tortosa, i podrà assistir a més d’una desena d’espectacles literaris programats. També s’han planificat trobades amb llibreters, editors, escriptors, gestors culturals i artistes, entre d’altres, principalment de les Terres de l’Ebre. En un farcit programa d’activitats culturals, històriques i literàries podran conèixer Litterarum i la Fira del Llibre Ebrenc de Móra d’Ebre amb tot detall, tot plegat, per emportar-se un complet panorama de la cultura, la literatura i la història de les Terres de l’Ebre.

 

Litterarum se celebra entre el 23 i el 27 de maig a Móra d'Ebre (Tarragona)

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"