Institut Ramon LLull

Tres companyies catalanes participen al Ansan Street Festival de Corea del Sud

Escèniques.  Ansan, Corea, 04/05/2018

El festival ‘Ansan Street’, que se celebra enguany a la ciutat coreana d’Ansan del 5 al 7 de maig, ha inclòs en la seva programació tres companyies catalanes. Amb el suport de l’IRL, el centre de teatre Moveo, l’artista visual Karla Kracht i els espectacles titellaires de MinusMal representaran l’escena catalana en un esdeveniment internacional consolidat com a cita ineludible de les arts escèniques de carrer a Àsia.




L’Ansan Street Arts Festival és un festival internacional d’arts de carrer que convoca prestigioses companyies de tot el món i organitza un simposi internacional sobre arts escèniques. Creat al 2005, el festival té lloc a l’Ansan culture square area, i en l’edició passada va agrupar 76 actuacions de 14 països diferents.

En els tres dies que dura el certamen es porten a terme diferents programes com ara “Citizen on the stage”, que dóna visibilitat al treball de col·lectius i associacions de la ciutat; “Square microphon” que posa a la disposició dels veterans un espai per a que expliquin històries de la ciutat de 15 minuts com a màxim i el “City playground” un espai d’esbarjo, trobada i descans al carrer durant el festival.

Amb l’objectiu de fomentar el coneixement de l’escena catalana a Corea, l’IRL ha col·laborat en l’organització i la presentació d’una programació catalana a l’Ansan Street Arts Festival. El taller teatral Moveo farà 5 actuacions de l’espectacle de dansa al carrer “Conseqüències”, la vídeo-artista, il·lustradora i artista d’animació Karla Kracht presentarà durant els 3 dies la seva instal·lació ‘Below nothing’ i la companyia de titelles MinusMal oferirà 4 actuacions de la seva peça ‘Simply Clara’.

MOVEO és un centre d’arts perfomatives dedicat a la formació, creació i investigació en teatre físic. Fundat l’any 2005, acull una companyia estable, residències d’artistes, una escola que ofereix cursos i tallers, així com una varietat d’activitats al voltant de l’expressió del cos.

Karla Kracht és una vídeo-artista, il·lustradora i artista d’animació. Educada a Alemanya, Espanya i Regne Unit, viu i treballa a Barcelona. Utilitza els seus dibuixos, animacions i videoart per crear performances i instal·lacions que han estat exposades a festivals i sales d’art arreu del món. Recentment, la seva pràctica artística es focalitza en els aspectes a temps real de la seva obra. Temes recurrents del seu treball són el temps i l’espai, les fronteres, conflictes socials i polítics, els quals retrata amb una bona dosi d’humor. Les seves influències provenen del dia a dia, dels molts viatges per feina, de la misèria al món i de les coses boniques de la humanitat.

Minusmal neix com a companyia a principis de 2007. És llavors quan s'estrena El Sofà Groc, un espectacle de titelles amb la música en directe de Mirco Mescia. El 2009 es reestrena en solitari, amb composició musical pròpia. El 2010 s'estrena l'espectacle Simplement Clara, una adaptació per a carrer d'un fragment de l'obra anterior. Des de llavors, la companyia ha recorregut escenaris de França, Bèlgica, Luxemburg, Suïssa, Turquia, Alemanya i Holanda entre d'altres. 

Amb l’objectiu d’internacionalitzar la creació catalana a Àsia

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"