Institut Ramon LLull

3 grups catalans i balears ompliran els escenaris del festival Jazzablanca al Marroc

Música.  Casablanca, Marroc , 13/04/2018

La 13a edició del festival Jazzablanca, que se celebra del 14 al 22 d’abril a la ciutat de Casablanca (Marroc), ha programat artistes catalans i balears sota el nom ‘Majorque et Barcelone invités à Jazzablanca’ amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull. La formació The Excitements actuarà per partida doble els dies 15 i 16 d’abril, Giulia Valle Trio ho farà el 17 i el grup mallorquí Jansky el dia 18.




Creat l’any 2006 a Casablanca, Jazzablanca és un dels principals festivals internacional de jazz i músiques actuals del Marroc. El festival ha acollit durant els seus 12 anys d’història artistes de prestigi internacional com Macy Gray, Jamie Cullum o Hindi Zahra. L'esdeveniment es compromet a democratitzar la cultura a través del lliure accés a concerts. És per això, que a l’escenari BMCI, situat a la Plaça de les Nations Unies, s’ofereixen espectacles gratuïts del 20 al 22 d’abril. L’any passat, l'espai va aplegar més de 55.000 persones.

Tot i així, la majoria de caps de cartell celebren els seus concerts al hipòdrom Cas-Anfa, a on l’edició passada hi varen passar uns 14.000 assistents. En total, hi ha 3 escenaris que concentren la programació de pagament del festival: el Village, el Jazz Club i el Anfa. Del 14 al 19 d’abril, al gran hipòdrim de Casablanca també hi haurà presència catalana i balear per primera vegada en la història del festival.

Els primers en actuar seran els components de The Excitements el dia 15 d’abril. El grup de música soul oferirà un concert a l’Scène Village a les 22:30h. Repetiran actuació el dia següent a la mateixa hora però aquesta vegada ho faran a l’Scène Jazz Club. El dia 17 serà el torn de Giulia Valle Trio. La formació integrada pels músics Marco Mezquida, David Xirgu i Giulia Valle ompliran l’escenari Scène Village a les 19:30h. Finalment, la programació catalanobalear es tancarà el dia 18 amb Jansky, que actuarà a les dotze de la nit a l’escenari Scène Village.

The Excitements són un grup de música soul. Sorgits el 2010, la producció sonora de The Excitements ha rebut bones crítiques i audiències de tot Europa amb la seva barreja de soul i rhythm & blues de la vella escola. A nivell musical són influïts per la música afroamericana del segle passat, d'Etta James a Ike & Tina Turner, passant pel primer James Brown o Sugar Pie de Santo.

Giulia Valle Trio està integrat per tres músics d'absoluta referència en aquest país: Marco Mezquida, David Xirgu i Giulia Valle. El 2017 ha sortit publicat el seu disc gravat al San Francisco Jazz Festival 2015 (Live in San Francisco. Discmedi), en què aquest trio representa la llibertat total d'expressió i interacció entre els seus membres.

Jansky és l'elecrtovèrsia resultant de fer explotar la poesia maquinada de Laia MaLo contra l'electrònica orgànica del mallorquí Jaume Reus. En les seves composicions trobem sons de flautes, ocells, ones espacials i poesia.

El festival té per objectiu organitzar, promoure, acollir i difondre el jazz i les músiques actuals en totes les seves formes i expressions musicals. 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"