Institut Ramon LLull

L’artista Gonzalo Elvira exposa a la galeria Rodríguez de Polònia

Arts.  Poznán, Polònia , 29/03/2018

L’exposició ’12 canciones concretas. Vol II’, de l’artista Gonzalo Elvira, gira al voltant del monument funerari dedicat per Walter Gropius als treballadors assassinats durant la República de Weimar el 1922, situat al cementiri de Berlín. La mostra, que es podrà visitar del 16 de març al 21 d’abril a la galeria Rodríguez de Polònia, dialoga amb l’actualitat a través de la història.  




La intervenció de Gonzalo Elvira en 12 canciones concretas es dirigeix ​​cap a un art reflexiu i actiu inspirat en el caràcter flotant i aïllat del monument funerari dedicat per WalterGropius als treballadors assassinats durant la República de Weimar el 1922, situat al cementiri de Berlín.

Un projecte multidisciplinari que s'organitza a través de la correspondència entre la memòria, un cert art funerari i la presència de la música inspirada en el dodecafonisme, en una mena d'exercici sinestèsic que aleatòriament juga amb el sentit de l'ampliació arquitectònica del sepulcre.

Dividida en diverses seccions, 12 canciones concretas s'articula com una lectura dels monuments partint de la relació entre la pintura, la música, l'arquitectura i l'escultura,inspirada en els pressupostos de l'escola Bauhaus, en una correspondència cromàtica que dialoga amb l'actualitat a través de la història.

La deconstrucció del monument està vinculada a l'organització d'una figura que Gonzalo Elvira vincula al treball de l'artista en el present, intervenint des de l'aïllament i el fragment, realitzant una separació estructural, simbòlica i metafòrica on habita la cadència de l'absència de fonament.

La mostra és un exercici sinestèsic que aleatòriament juga amb el sentit de l'ampliació arquitectònica del sepulcre

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"