Institut Ramon LLull

Els cineastes catalans Jo Sol, Joan Vives i Clara Roquet, premiats al Festival Internacional de Guadalajara

Cinema.  Guadalajara, Méxic , 19/03/2018

 Els cineastes catalans Jo Sol, Joan Vives i Clara Roquet han estat premiats a la trenta-tresena edició del Festival Internacional de Guadalajara, que s'ha celebrat a Mèxic del 9 al 16 de març. El certamen ha tingut Catalunya com a convidada d'honor, i en el marc de l'esdeveniment s'ha atorgat també el premi Mayahuel a la trajectòria al director Ventura Pons.




ACN- Pel que fa al palmarès, Jo Sol ha guanyat el Premi Especial del Jurat pel seu llargmetratge 'Viure i altres ficcions'. Joan Vives ha aconseguit el premi al Millor Curtmetratge Iberoamericà amb el treball 'L'escarabat al final del carrer'. I Clara Roquet ha rebut una menció especial del jurat del mateix guardó pel curt 'Les bones nenes'.
Cal recordar que la pel·lícula 'Tierra firme' de Carles Marqués-Marcet va inaugurar el certamen i que va ser el mateix director català l'encarregat de presentar-la a la gala inaugural acompanyat del director de l'Institut Ramon Llull, Manuel Forcano, i de l'ambaixador espanyol a Mèxic, Luis Fernández-Cid de las Alas Pumariño. 
I en una entrevista concedida a l'ACN els primers dies del festival, Jo Sol considerava "molt emocionant" tornar a Mèxic perquè la seva trajectòria va començar en aquest país filmant documentals etnogràfics. "Tornar a més amb una pel·lícula que no és per fer espectacle, sinó que fa pensar, em fa sentir còmode en aquesta trajectòria d'estar a l'altra cara de l'espectacle". 
'Viure i altres ficcions', del 2016, posa en el centre "les experiències d'una persona amb un cos trencat i d'una persona amb una vida trencada que són capaces de retornar a preguntes molt potents i molt difícils de respondre per tot aquell món que els fa veure anormals".
Pel que fa a 'L'escarabat al final del carrer', de Joan Vives, explica la història de l'Amadeo, que veurà com la seva vida anodina canvia quan una peixatera té la premonició que li queden set dies de vida.
'Les bones nenes', de Clara Roquet, relata una història d'adolescència de dues germanes que s'enfronten a una etapa de la vida que canviarà la seva relació.

Sol ha aconseguit el premi especial del jurat per al seu llargmetratge 'Viure i altres ficcions'

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"