Institut Ramon LLull

L’Institut Ramon Llull convoca una nova edició del concurs IRLats per a estudiants de català

Llengua.  Barcelona, 07/05/2018

Aquest dilluns 12 de març s’ha obert el període de participació en una nova edició de l’IRLats, el concurs de relats breus organitzat per l’Institut Ramon Llull. El certamen s’adreça a estudiants de català de fora del domini lingüístic amb la intenció d’incentivar la creativitat en llengua catalana entre els estudiants estrangers. Els participants poden presentar les seves propostes des del 12 de març fins al 31 de maig, que s’aniran publicant al lloc web IRLats perquè puguin ser votades. El veredicte del jurat es farà públic el 8 de juny, i la persona guanyadora obtindrà una plaça al Campus Universitari de la Llengua Catalana de juliol de 2018.  Del microrelat guanyador se n’editarà un punt de llibre, i el finalista serà obsequiat amb un lot de llibres.




Els microrelats s’aniran publicant al lloc web IRLats a mesura que els participants els enviïn a través del formulari. Per participar al concurs cal ser estudiant de català de fora del domini lingüístic i tenir el català com a llengua no nativa. Cada participant pot presentar únicament un microrelat, que ha de ser original, inèdit, escrit en català i d’una extensió màxima de 400 caràcter.

Enguany, celebrem el centenari del naixement de Manuel de Pedrolo, i, per tal de retre-li homenatge, el concurs està dedicat a la ciència- ficció, un gènere literari que es va popularitzar arran de la publicació de la seva obra més coneguda: Mecanoscrit del segon origen.

Aquesta iniciativa forma part de les línies d’acció de l’Institut Ramon Llull per promocionar els estudis de llengua i cultura catalanes a les universitats de l’exterior.

Les bases i les inscripcions al concurs IRlats es poden trobar a irlats.llull.cat.

El concurs IRLats s’adreça a estudiants de català de fora del domini lingüístic

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"