Institut Ramon LLull

Taller per a professors d'estudis catalans del Regne Unit i Irlanda a la Universitat de Liverpool

Llengua.  Liverpool, 23/02/2018

L’Institut Ramon Llull i la Universitat de Liverpool organitzen el taller ‘Innovacions i metodologies didàctiques a l’aula de CLE’, que se celebra els dies 22 i 23 de febrer a la Universitat de Liverpool. L’esdeveniment reunirà professors d'estudis catalans del Regne Unit i Irlanda i serà una bona oportunitat per conèixer diferents mètodes d’ensenyament a través de conferències i seminaris. 




L'Institut Ramon Llull s'ocupa de la formació continuada del professorat de la Xarxa universitària d'estudis catalans a l'exterior per mitjà de l'organització de cursos, seminaris i jornades sobre metodologia, estratègies i recursos didàctics per a l'aprenentatge i l'ensenyament de Català com a Llengua Estrangera (CLE), amb la col·laboració d'universitats i institucions tant del domini lingüístic català com de l'exterior.

Des de l’any 2010, s’han organitzat cursos a Birmingham, Bristol, Londres i Manchester per al professorat del Regne Unit i d’Irlanda; a Nàpols i Venècia per a docents d’Itàlia; a Brno i Budapest per al professorat de països del centre i l’est d’Europa; a Saarbrücken per a professors d’Alemanya, a Lilla per a docents de les universitats franceses, a Mont-real per a professors de Canadà i els Estats Units i a Madrid per al professorat d’Espanya i Portugal.

En aquesta ocasió, el taller per a tutors catalans amb seu al Regne Unit i Irlanda tindrà lloc a la Universitat de Liverpool, i està obert a tots els professors i alumnes del centre English Language. L'esdeveniment, del 22 al 23 de febrer, reuneix professors, acadèmics i postgraduats d'estudis catalans, així com professors del centre English Language i MLC. 

De les 22 universitats del Regne Unit i Irlanda que ofereixen docència d'estudis catalans hi assisteixen 14, com la Universitat de Bristol, la Universitat de Glasgow o la d'Edinburgh, entre d'altres. 

El taller tractarà sobre els diferents mètodes d’ensenyament i estudi amb un seguit de conferències i seminaris programats. Alguns d’ells són:

Fins aquí EsTIC de les TIC: com les utilitzem perquè de debò ens ajudin?

Dijous 22 de febrer de 16:15 a 17:15h.

Aquest taller, impartit per Carme Calduch de la Universitat Queen Mary de Londres, reflexiona sobre l’ús de les noves tecnologies i els recursos informàtics per a l’ensenyament. També s’explicarà quines eines són les més útils i en quins moments és més adient utilitzar-ne unes o altres.

Coneguem-nos!

Divendres 23 de febrer de 14:00 a 14:20h.

Anna Laribal (Maynooth University) realitzarà una activitat que serveix per potenciar l’expressió oral, la pronunciació i l’entonació, així com per prendre consciència dels factors extra-verbals que influencien la comunicació oral.

La traducció dins i fora de l’aula: multiplicitat de destreses

Divendres 23 de febrer de 14:40 a 15:00h.

L'ensenyament de llengües en els darrers 15 anys ha patit un canvi de fesomia a mesura que la universitat, i les carreres d'humanitats, han reorientat les seves prioritats. En aquest context, són molts els professors que cerquen maneres d'aplicar les llengües que ensenyen i combinar-les amb destreses que puguin revaloritzar el currículum dels alumnes. Una manera d'aconseguir això és a través de la traducció però, més enllà de fer-ho dins l'aula, desenvolupant alhora projectes que inclouen destreses colaterals que engresquen els alumnes a organitzar i produir esdeveniments.

Aquesta xerrada serà impartida per Laia Darder, professora de la Universitat de Sheffield Hallam.

Cultura – D’una altra manera…

Divendres 23 de febrer de 14:20 a 14:40h.

Ruben Manuel, professor de la Universitat de Manchester, presenta un dels mètodes d’aprenentatge que empren en la seva Universitat: els alumnes assumeixen el rol de professor i així es responsabilitzen de l’aprenentatge dels seus companys.

La traducció audiovisual a l'ensenyament de llengües estrangeres: el cas de l'audiodescripció

Divendres 23 de febrer de 15:00 a 15:20h.

Amb una petita mostra d'una pràctica docent, es reflexionarà sobre el paper de la traduccióaudiovisual (TAV) com a eina didàctica per a l'aprenentatge de llengües estrangeres. El taller l’imparteix Carme Calduch, professora de la Universitat Queen Mary de Londres.

Més informació en aquest enllaç 

Anualment l'IRL reuneix el professorat en una universitat de l'àmbit lingüístic català i realitza jornades per a la formació i l'aprenentatge de la llengua catalana

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"