Institut Ramon LLull

La revista polonesa Nowa Dekada Krakowska dedica un especial a la literatura catalana

Literatura.  Polònia, 23/02/2018

La revista literària Nowa Dekada Krakowska (núm. 4-5/2017) ha publicat recentment un número especial dedicat a la literatura catalana i del qual se n’han publicat mig miler d’exemplars. S’hi troben textos de 22 autors catalans: Anna Carreras, Bel Olid, Borja Bagunyà, David Gálvez, Francesc Serés, Jordi Lara, Jordi Nopca, Llucia Ramis, Marta Orriols, Mònica Batet, Sebastià Perelló, Teresa Colom, Tina Vallès, Joan Todó, Anna Moner, Yannick Garcia, Damià Bardera, Marina Espasa, Adrià Pujol, i estudis introductoris i valoracions de Xavier Farré,  Alfons Gregori, Maja Alicja Kasper, Ponç Puigdevall. 




L’estructura i el plantejament de la publicació són de Xavier Farré, que els va fixar juntament amb Jakub Kornhauser, un dels editors de la revista. Els quatre textos introductoris de la revista són d'Alfons Gregori, Magdalena Alicja Kasper, Aleksandra Görlich (sobre la Sagrada Família), Jakub Kornhauser i el mateix Farré.

D’entre els traductors que han participat en aquesta edició especial destaca la presència d’alguns dels estudiants que van participar al seminari de traducció literària català-polonès que va organitzar l’Institut Ramon Llull l’any 2016 en el marc de la participació de la literatura catalana a la Fira del Llibre de Varsòvia. Es tracta d’Aleksandra Gocławska; Magdalena Stawiarz; Małgorzata Kopania; Rita Winiarska; Aleksandra Luberda; Małgorzata Leśna i Maria Gaweł.

A banda d’aquest participants també cal mencionar la participació dels següents destacats traductors del català al polonès:  Anna Sawicka (distingida amb el Premi Ramon Llull de Traducció Literària 2015, Marta Pawłowska, Rozalya Sasor, Witold Maciejewski i Adriana Jastrzębska. 

Aquesta edició especial de Nowa Dekada Krakowska se centra en els autors catalans contemporanis de relats curts i té com objectiu principal promoure aquests autors a l’Europa Central i de l’Est. Aquesta edició compta amb el suport de l’IRL.

 

Hi publiquen textos de 22 autors d'expressió catalana

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"