Institut Ramon LLull

Marc Rosich presenta l’espectacle ‘Ocaña, reina de les Rambles” a Berlín

Escèniques.  Berlín, 15/02/2018

El director d’escena català Marc Rosich puja als escenaris de la Neuköllner Oper de Berlín  amb el seu nou espectacle “Ocaña, reina de les Rambles”. L’obra és un homenatge a la mítica figura de José Pérez Ocaña, un pintor i activista LGBT famós per les seves actuacions a Barcelona. L'estrena de la peça serà el 15 de febrer i es podrà veure fins el 3 de març. 




“Ocaña, reina de les Rambles”, explica la història de José Pérez Ocaña, que va viure la seva homosexualitat a la Barcelona de la Transició durant els anys setanta, obertament i políticament. Ocaña, nascut a Andalusia, va viure a Barcelona i es va dedicar professionalment a la pintura. Però va ser conegut per les seves actuacions com a travesti a les Rambles de Barcelona, promovent així activament els drets de la comunitat LGTBQ,

El protagonista de la peça és el nebot d'un professor alemany que entra en contacte amb Ocaña durant les seves visites a Barcelona i cau fascinat. Gràcies al seu oncle, l'arquitecte també serà testimoni de la vida d'Ocaña. Ambdues figures-professor i arquitecte- presenten a l'audiència, en forma d'una conferència fictícia, la història de l'artista barceloní.

El treball de Marc Rosich es complementa amb l'arranjament musical de Marc Sambola, traduint-se en coples clàssiques alemanyes per a dues guitarres. Títols coneguts com Yo soy esa, Ojos verdes, Tatuaje o La bien pagá formen part de l'espectacle musical.

Marc Rosich és dramaturg i director d’escena, llicenciat en periodisme (UAB) i en traducció (UAB), forma part de l’equip directiu d’Òpera de Butxaca i Nova Creació. S’ha format en l’escriptura dramàtica a la Sala Beckett de Barcelona. Imparteix classes de dramatúrgia a la Sala Beckett, l’ESAD de l’Institut del Teatre i l’ESAD Eòlia.

 

L’objectiu d’aquesta peça no és només presentar la vida d'Ocaña, sinó també el context en el qual va viure: la Barcelona en els temps de la transició.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"