Institut Ramon LLull

L’Anthology Film Archives de Nova York dedica dos documentals a Gaudí i Picasso

Cinema.  Nova York, 20/02/2018

Sota el nom ‘Documentarists for a day’, l’Anthology Film Archives de Nova York ha programat un cicle de documentals de reconeguts directors de cinema internacional. Del 2 al 20 de febrer, es podran visualitzar els films Antoni Gaudí del cineasta japonès Hiroshi Teshigahara i Guernica del francès Alain Resnais. 




Tot i que els seus temes, motius i modes d’exploració varien molt, totes les pel·lícules incloses en el cicle tenen en comú que busquen l’atractiu estètic de la cinematografia de la no-ficció. 'Documentarists for a day' també inclou obres que es mouen entre la ficció i realitat, una via d’expressió que els cineastes continuen explorant avui en dia, i que s’està convertint en un gènere propi.

Del 2 al 20 de febrer, l’Anthology Film Archieves n’ha programat dos que tenen com a protagonistes dos artistes molt arrelats a la cultura catalana: Gaudí i Picasso. La programació és la següent: 

Antoni Gaudí de Horishi Teshigahara

L’arquitecte català Antoni Gaudí (1852-1926) va dissenyar alguns dels edificis, interiors i parcs més sorprenents del món; El director japonès Hiroshi Teshigahara va idear una de les pel·lícules més estètiques i audaces que s’havien fet mai. Teshigahara fa veure una visió poètica de l’arquitectura de Gaudí, inclosa la seva obra mestra, encara inacabada, de la catedral de la Sagrada Família de Barcelona. Amb el treball de la càmera tan atrevit i sensual com les corbes de les estructures orgàniques del seu subjecte, Teshigahara immortalitza a Gaudí a la pel·lícula.

4 de febrer, a les 17:45

9 de febrer, a les 19h

19 de febrer, a les 21:15 hores.

Curtmetratges de no-ficció d'Alain Resnais

6 de febrer a les 19h.

11 de febrer a les 21h

Abans de dirigir Hiroshima Mon Amour, la pel·lícula que va llançar la seva llegendària carrera com a autor d'algunes de les pel·lícules més innovadores i no categorizables del cinema d'art internacional, Alain Resnais va crear una sèrie de curtmetratges de no ficció d’una diversitat de temes. Un d’ells és ‘Guernica’ (1951), que recrea un dels moments més negres d'aquesta ciutat basca, quan durant la Segona Guerra Mundial va patir un catastròfic bombardeig. 

Les pel·lícules del cicle tenen el desig d’exercir un mode d’expressió alternatiu basat en l'estètica

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"