Institut Ramon LLull

Seminari sobre la trajectòria de Salvador Dalí a la Universitat Queen Mary de Londres

Arts.  Londres , 13/02/2018

La Dra. Anna Vives, membre d’investigació honorífica d'Estudis Hispànics de la Universitat de Sheffield, presentarà el 13 de febrer el seu treball 'Salvador Dalí’s Metamorphoses between 1927 and 1937' a la Universitat Queen Mary de Londres. L’acte, que compta amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull i el Centre for Catalan Studies, repassarà l’evolució estètica i artística de Salvador Dalí des del 1927 fins a deu anys després. 




El 1927, Dalí produeix i exhibeix ‘La mel és més dolça que la sang’ i ‘Aparell i mà’, dues obres que han estat considerades les primeres manifestacions del surrealisme plàstic a Espanya. Deu anys després, al 1937, ‘La Metamorfosi de Narcís’, es presenta com una obra mestra surrealista en un moment en què la relació d'en Dalí amb els surrealistes francesos està en hores baixes.

Es tocaran aspectes com ara la contribució de Dalí a l’establiment del surrealisme pictòric a Espanya, així com la seva particular contribució a aquest moviment en la forma del mètode paranoico-crític. Aquest viatge revelarà matisos científics en el seu compromís particular amb el surrealisme a través de la seva estètica de l’objectivitat, la física i la psicoanàlisi.

Al finalitzar l'acte, es repartirà cava i pa amb tomàquet.

L’entrada és gratuïta però s’ha de reservar l’entrada aquí 

 Anna Vives ha fet recerca en l’avantguarda catalana i espanyola, amb un fort enfocament en la intermediació, la sexualitat i les pràctiques espacials

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"