Institut Ramon LLull

La prestigiosa Galeria Nacional de Praga acull una exposició de Patrícia Dauder

Arts.  Praga, 16/02/2018

La barcelonina Patrícia Dauder exposa a la Galeria Nacional de Praga la seva obra Surface, una mostra de dibuixos, objectes i fotografies que busquen l’abstracció de les percepcions i la manipulació del material. Surface s’inaugurarà el proper 16 de febrer i es podrà veure fins el 9 de setembre. 




Surface és l'elaboració poètica d'una imatge com una arquitectura complexa, composta de capes de memòria i significat. L’exposició construeix un diàleg entre diversos elements, curosament distribuïts en un espai, que són comunament foscos, plans i que comparteixen una certa aparença fràgil i una manca de volum virtual.

Tots els elements han resultat de l'acció d'esborrar, erosionar o perdre una estructura prèvia fins a obtenir un objecte diferent i d’imatge única. Com evoca el títol, ‘superfície’, tots ells semblen haver estat privats de contingut, ja que es relegen a capes superficials o "pells” que recorden a deixalles però que alhora evoquen a records o moments quotidians.

L'estudi i l'experimentació de la forma, la matèria i l'estructura constitueixen els mitjans a través dels quals Patrícia Dauder percep, interpreta i projecta idees i sensacions sobre el temps i l'espai. Les imatges i els formularis que apareixen en els dibuixos, pel·lícules, teixits, escultures i fotografies són el resultat de llargs processos de treball en què s'estableix un diàleg entre l'observació del món i l'abstracció de les percepcions sobre allò present i absent. 

Patrícia Dauder (Barcelona, 1973) es va formar a la Facultat de Belles Arts de Sant Jordi a Barcelona i a la Hogeschool voor de Kunst Vormgeving (Bolduque). Ha estat artista resident en espais i plataformes com Projeto Sonae // Serralves (Porto), I.S.C.P. International Studio i Curatorial Program (Nova York) o Hangar (Barcelona). Ha rebut premis i reconeixements destacats, com la Beca DKV / MARCO, la Beca d'Arts Visuals del CONCA, la Beca Internacional d'Arts Plàstiques de la Fundació Botín o el Premi Generació de Caja Madrid, entre d'altres. 

La Galeria Nacional de Praga acull la major col·lecció d’art del país. Té una extraordinària llista d’obres d’art modern europeu d’artistes com Pablo Picasso, Renoir o Van Gogh 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"