Institut Ramon LLull

Oberta la convocatòria per a la residència d’escriptors del programa Writers Art Omi - Ledig House de Nova York

Literatura.  Nova York, 12/02/2018

L’Institut Ramon Llull obre la convocatòria per a la selecció de dos escriptors de literatura catalana que vulguin participar al programa Writers Art Omi - Ledig de Nova York que enguany n’acollirà un a la primavera i un altre a la tardor. Aquest és el 8è any en què l’IRL col·labora amb aquest programa que dóna l’oportunitat de participar en un punt de trobada amb professionals de tot el món. Aquesta convocatòria, oberta fins el 12 de febrer, es realitza conjuntament amb la Fundació Han Nefkens.




Des que es va crear el programa Writers Art Omi-Ledig House fa vint-i-cinc anys, més de cent autors de cinquanta països diferents hi han estat acollits. La Ledig House, que ofereix l’allotjament, l’espai de treball i la manutenció, està ubicada al poble d’Omi, a la riba del riu Hudson, a dues hores i mitja de Nova York. L’objectiu de la convocatòria ha estat sempre el mateix al llarg dels anys: divulgar l’obra dels escriptors convidats i fomentar l’intercanvi internacional, cultural i creatiu entre els participants.

Amb la col·laboració de l’IRL, durant la primavera i tardor del 2018 el programa hostatjarà a dos autors de literatura catalana, els quals no podran coincidir en el mateix període. Un màxim de 10 escriptors d’arreu del món estaran a la residència, on s’organitzaran tant activitats individuals com en grup i es propiciarà la divulgació de l’obra dels participants.

El requisit per poder presentar la candidatura al programa és tenir com a mínim una obra literària original publicada en català (amb autoria exclusiva), sigui de narrativa, poesia, teatre, no-ficció i literatura infantil i juvenil. Alguns dels catalans seleccionats en edicions anteriors són Gemma Gorga, Francesc Serés, Sebastià Alzamora o Marina Espasa.

Per a més informació sobre la convocatòria: Residències escriptors a Nova York 2018

El període per a presentar candidatures acaba el 12 de febrer i a partir del 15 de febrer es coneixeran els dos escriptors seleccionats per a la residència

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"