Institut Ramon LLull

Els European Film Awards nominen quatre pel·lícules catalanes

Cinema.  Berlín, 09/12/2017

'Estiu 1993', 'Timecode', 'La Chana' i 'Los desheredados' són les quatre produccions de firma catalana que han estat nominades als 30º European Film Awards. La cerimònia dels premis se celebra el 9 de desembre a Berlin, Alemanya.




Fundada l'any 1988, l'Acadèmia del Cinema Europeu està formada per més de 3 mil professionals del cinema amb l'objectiu comú de promoure la cultura cinematogràfica europea. Enguany arriba a la seva 30a edició amb la presència de quatre pel·lícules catalanes a les nominacions:


Estiu 1993 (2017, 96 min.) | Nominada a la categoria European Discovery - Prix Fipresci 2017. El film també forma part de la selecció oficial de l'acadèmia.

Dirigida per Carla Simón, explica la història de Frida, una nena que ha d'aprendre a conviure en un nou món rural mentre afronta la pèrdua de la seva mare. Durant l'estiu anirà descobrint a la seva cosina petita i als seus oncles, que la estimaran com a la seva pròpia filla.

Després de ser la gran revelació de la Berlinale, on Simón es va emportar el premi a la millor òpera prima, 'Estiu 1993' segueix triomfant a tot el món. Actualment es troba en el procés de selecció per a les nominacions a Millor pel·lícula de parla no anglesa en els premis Oscar.

La Chana (2016, 86 min.) | Nominada a la categoria European Documentary.

El documental s'endinsa en la mítica bailaora La Chana, que en l'actualitat té 70 anys. Sent una de les estrelles de flamenc més importants del món en els anys 1960 i 70, la ballarina va sorprendre audiències de tot el món amb el seu estil innovador, la seva velocitat i potència sense precedents.

En la producció, sota la direcció de Lucija Stojevic, vam descobrir la història turbulenta darrere de la suspensió dels seus espectacles: va ser víctima de violència de gènere durant 18 anys per part del seu primer marit.

Los Desheredados (2017, 19 min.) | Nominada a la categoria European Short Film.

Laura Ferrés descriu el curtmetratge com "un híbrid entre ficció i documental '. La directora retrata el seu pare, Pere Ferrés, durant el final del seu negoci familiar, una petita companyia d'autobusos, per culpa dels problemes econòmics. No obstant això, conté un missatge positiu: un cant a la dignitat d'un home que va ser el seu propi cap tota la vida.

Timecode (2017, 15 min.) | Nominada a la categoria European Short Film.

La producció de Juanjo Giménez ja compta amb un llarg recorregut en festivals internacionals, i amb altres grans reconeixements com la Palma d'Or del festival de Cannes o la nominació als Oscar al millor curtmetratge de ficció.

En els seus 15 minuts de durada mostra la peculiar relació entre dos guàrdies de seguretat d'un pàrquing, narrant una història de 'secrets i descobertes' entre els treballadors que cobreixen torns diferents.

La cerimònia de la 30a edició dels premis té lloc a la capital d'Alemanya el 9 de desembre

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"