Institut Ramon LLull

Conferència de Jaume Plensa al Yorkshire Sculpture Park del Regne Unit

Arquit. i disseny.  Regne Unit, 11/11/2017

El Yorkshire Sculpture Park (YSP), un parc d’escultures a l’aire lliure a Wakefield, al nord d’Anglaterra, compta amb una escultura de Jaume Plensa des del maig d’aquest any. El pròxim 11 de novembre l’artista de renom internacional ofereix una xerrada per commemorar el 40è aniversari del YSP. 




Una nova escultura de ferro de set metres d’altura de l’escultor català Jaume Plensa s’instal·lava a finals de maig a l’YSP. Sota el nom de ‘Wilsis’, formava part d'un desplegament de nous treballs a l'aire lliure per part de reconeguts artistes internacionals com a part de les celebracions, com ‘Circle of Animals / Zodiac Heads’ (2010) d'Ai Weiwei o ‘Black and Blue: Invisible Men and the Masque of Blackness’ (2016) de Zak Ove, entre d’altres.

Per sumar a les celebracions del 40è aniversari del parc, que va establir-se el 1977, Plensa realitza una conferència l’11 de novembre sobre els seus treballs més recents i les seves influències. L'acte compta amb el suport de l'Institut Ramon Llull. 

‘Wilsis’, l’obra que l’artista té exposada davant dels llacs històrics del YSP, pertany a una sèrie d’escultures de caps que representen a joves de tot el món, amb els ulls tancats en un estat de somni i contemplació. En aquest cas, la dona sembla estar pensant en alguna cosa més enllà del present i de l'immediat, amb una aura de joventut que suggereix esperança i potencial. L’obra també és una exploració de la perspectiva a través de l'aplanament de la forma, de tal manera que sembli realista vista des del davant, però des del costat sigui lleugerament aplanada.            

Jaume Plensa (Barcelona, 1955) és un dels artistes catalans més internacionals, amb més de 30 obres repartides per ciutats com Chicago, Nova York, Dubai, Londres, Liverpool, Tòquio o Toronto. Interessat no només en les arts visuals sinó també en literatura, psicologia, biologia, llengües i història, Plensa crea una obra que unifica les individualitats a través de l’espiritualitat, i que actua sempre com a mirall de la condició humana. En fer aquests retrats en una escala tan monumental, l’escultor busca transformar l'ordinari en una cosa extraordinària. Aquest tractament s'extreu de la seva creença que tots els éssers humans tenen el potencial de ser notables, independentment del seu origen o condició.

Plensa ja va exposar al Yorkshire Sculpture Park el 2011, assolint un gran èxit en la que va ser la seva primera gran exhibició al Regne Unit.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"