Institut Ramon LLull

Tres produccions catalanes al 60è Festival de cinema documental i d'animació de Leipzig

Cinema.  Leipzig, 31/10/2017

El festival alemany DOK Leipzig presenta un any més els millors documentals i pel·lícules d’animació que s'han produït darrerament. Enguany se celebra del 30 d’octubre al 5 de novembre i compta amb tres produccions amb firma catalana: ‘Memory of the Land’, ‘Password: Fajara’ i ‘The Other Side of the Wall’.




El Festival Internacional de Leipzig és el festival més gran d’Alemanya i el segon més gran d’Europa pel que fa al cinema documental i animat. Fundat el 1955, l’esdeveniment ha esdevingut únic en el seu àmbit artístic i reflecteix una realitat complexa i subjectiva. 

Les produccions cinematogràfiques catalanes que hi participen són:

Memory of the Land - International Competition Short Film 

Pel·lícula d'animació produïda per Samira Badran -artista palestina- i Jaume Serra situada en un punt de control israelí que mostra l'arbitrarietat dels vigilants, la vilència estructural i l'arquitectura claustrofòbica. 


Password: Fajara - International Competition Short Film 

Dirigit i produït per Patricia Sánchez i Séverine Sajous, el documental ha estat rodat a Calais els últims anys, on els locals han volgut protegir les seves cases dels refugiats que busquen asil a la 'jungla' de Calais. En el treball es mostra com gent vinguda d'orígens molt diferents utilitza una mateixa llengua per comunicar-se quan es troben en situacions de perill o necessiten ajuda per fugir al Regne Unit.


The Other Side of the Wall (Al otro lado del muro) - International Programme 

Dirigit per Pau Ortiz i produït per Intactes (Barcelona) i Bambú Audiovisual (Mèxic), el treball mostra la relació entre els germans Ale, de 18 anys, i Rocío, de 13, que es posa en risc quan la seva mare és empresonada i sentenciada injustament i han de fer de pare i mare dels seus germans petits. A més, la seva condició d'immigrants il·legals a Mèxic els fa més difícil estudiar o treballar. Just quan el context presenta més barreres per ensortir-se'n, apareixerà una nova esperança. 

L'any passat el festival va rebre uns 48 mil visitants

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"