Institut Ramon LLull

Dues companyies catalanes i una balear al Thesspuppet Festival de Tessalònica

Escèniques.  Grècia, 03/11/2017

El Thesspuppet Festival té lloc del 3 al 13 de novembre a la ciutat grega de Tessalònica. La segona edició compta amb el teatre d’objectes i titelles de les companyies Zero en conducta i Borjaytuquepintas, de Catalunya, i Andrea Cruz, de les Illes Balears. 




El festival és la continuació de l’experiència acumulada durant 18 anys al Festival Internacional de titelles de Kilkis. Amb l’objectiu és promoure l’art i la professió del teatre d’objectes i titelles, l’esdeveniment també programa espectacles i tallers en altres teatres de la regió, utilitza aquest tipus d’art com a instrument pedagògic en l’àmbit educatiu i com a instrument de treball en intervencions socials amb col·lectius en risc d’exclusió.

El Thesspuppet Festival és una iniciativa de Juanjo Corrales, productor i director del festival, que també dirigeix el Veria Puppet Festival (Grècia) i el Festival Internacional de Títeres de Bilbao. 


Les tres companyies programades són Zero en conducta, Borjaytuquepintas i Andrea Cruz. A continuació, les dates i els espectacles que podrà veure el públic del Thesspuppet:

Companyia Zero en conducta, de Catalunya

2 de novembre | Teatre Municipal de Veria

3 de novembre | Teatre Municipal de Tessalònica

La companyia crea un llenguatge visual propi que explora noves formes de moviment i treu tot el suc de l'expressió i el potencial poètic del mim i el teatre de titelles. 'Allegro ma non troppo' és el treball que el grup presenta al festival, amb el qual han obtingut el premi al millor espectacle al Festival Tandarika (Romania, 2015) i al Festival FOF (Itàlia, 2015). 

 

Companyia Borjaytuquepintas, de Catalunya

3 i 4 de novembre | Teatre Municipal de Veria

5 i 6 de novembre | Teatre Municipal de Tessalònica

Nascuda el 2012, la companyia compta amb l'artista multidisciplinar Borja González, el pianista i compositor Roc Sala i el productor Joaquim Aragó. Al Thesspuppet hi porten 'Somnis de sorra', una representació artística a través de dibuixos fets en directe en una taula de vidre que es projecten en una gran pantalla. 

 

Companyia Andrea Cruz, de les Illes Balears

4 de novembre | Teatre Municipal de Tessalònica

Andrea Cruz, creadora i intèrpret, fusiona la dansa, el gest i el teatre de titelles per explicar el cas del crim de l'actriu Ingeborg Schaefer, a qui van trobar morta amb els seus titelles l'any 1977 a Eivissa i mai no es va resoldre.

La participació de les companyies catalanes i balear al festival compten amb el suport de l'IRL

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"