Institut Ramon LLull

L'obra 'Sous-sol', de Josep Maria Benet i Jornet, es presenta a París

Escèniques.  París, 30/10/2017

La Cie La Traverse porta el seu espectacle ‘Sous-sol’ al Teatre de l’Epée de Bois de París. Del 30 d’octubre a l’11 de novembre, el públic francès pot veure una de les obres més ‘negres’ del dramaturg català Josep Maria Benet i Jornet, traduïda per Denise Boyer i adaptada per Hervé Petit.




Sous-sol’ (en català, “soterrani”) es va publicar el 2008 i es va presentar a França un any més tard gràcies a la traducció de Denise Boyer a Les Éditions de l'Amandier. El seu autor, Josep Maria Benet i Jornet (Barcelona, ​​1940) és un dels dramaturgs actuals més importants en llengua catalana i és considerat el renovador principal del teatre català els anys 70. Les seves obres s’han traduït a diversos idiomes, guanyant-se el reconeixement i la projecció internacional.

La Compagnie La Traverse, fundada el 1992 per l'actor i director Hervé Petit, ha decidit posar en escena ‘Sous-sol’, un dels treballs més foscos de l’autor. Anteriorment, el grup de teatre ja havia adaptat obres seves, com ‘Deux femmes qui dansent’. A partir del dilluns 30 d'octubre, l’escenari del Théâtre de l’Epée de Bois de París acull un total de 14 representacions de ‘Sous-sol’. 

A l’espectacle s’hi pot veure una reflexió sobre el mal en forma de thriller que comença amb un diàleg entre dos homes aparentment desconeguts que fa sorgir confidències, revelacions i una confessió final al soterrani. 

'Sous-sol' està dirigit per Catherine Perrotte i Hervé Petit i interpretat pel mateix fundador, Petit, i Antonio Labati

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"