Institut Ramon LLull

El millor cinema contemporani català desembarca a Escòcia

Cinema.  Escòcia, 27/09/2017

El festival Homage to Catalonia mostra un any més les novetats del cinema català del 27 de setembre a l'1 d'octubre a Edimburg i del 3 al 6 d’octubre a Glasgow. Durant aquests dies hi haurà projeccions de curtmetratges, xerrades, poesia i altres esdeveniments organitzats per la plataforma Cinemattic




Cinemattic, organització que té l’objectiu de difondre el cinema espanyol i iberoamericà, presenta la segona edició del festival ‘Homage to Catalonia – Scotland’s Catalan Film Festival'. El centre d’arts Summerhall d’Edimburg i el Centre d’Art Contemoprany de Glasgow és on tindran lloc les projeccions i els actes.

La indústria de cinema català tindrà l’oportunitat de mostrar el seu potencial en el festival, que compta amb el suport de l’IRL, Catalan Films i Estrella Damm. Els curtmetratges seleccionats són representatius de la societat catalana i en ells s’hi poden veure des d'entorns de pobles rurals més folklòrics fins a una ciutat creativa i original com Barcelona.

El projecte va néixer de la idea que el públic escocès pogués veure els millors curtmetratges provinents de Catalunya i enguany el festival ja té una durada de deu dies. Així doncs, els curts tindran un pes significatiu en el programa, especialment després que els directors Juanjo Giménez i Laura Ferrés fossin premiats al festival de Cannes el 2016 i el 2017. 

'Timecode', de Juanjo Giménez; 'Graffiti', de Lluís Quílez; 'Cucli', de Xavier Marrades; i 'Cavalls Morts', d'Anna Solanas i Marc Riba es troben entre els principals curtmetratges que es projectaran en el marc del festival. En el programa també s'hi troben films històrics, de ficció, documentals de llarga durada i de nova creació. Diversos artistes i directors hi seran presents per oferir xerrades, masterclasses i esdeveniments especials. 

Més informació aquí.

Tant el dia d'obertura del festival -28 de setembre- com el de tancament -6 d'octubre- comptaran amb una mostra de la gastronomia catalana, actuacions de castellers i música en directe.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"