Institut Ramon LLull

El català es fa un lloc al Dia Europeu de les Llengües

Llengua.  Berlín i París, 26/09/2017

Les delegacions de l’IRL a París i Berlín organitzen cursos d’iniciació al català amb motiu del Dia Europeu de les Llengües. Altres activitats com una jornada de poesia també se celebrarà a la capital alemanya amb la participació del poeta mallorquí Emili Sánchez Rubio




Com ja és costum, durant el Dia Europeu de les Llengües, l’Institut Nacional de Cultura de la Unió Europea a Berlín (EUNIC) i la delegació de la Comissió Europea a Alemanya organitzen cursos d’idiomes a una vintena de biblioteques de Berlín. Així doncs, trenta-tres cursos introductoris tindran lloc els dies 25 i 26 de setembre adreçats a nens de 10 a 13 anys. Entre aquests hi haurà un curs de català.

A més, el dia 26, hi haurà una slam de poesia amb l’objectiu de presentar la diversitat lingüística europea. És per això que els participants, que hauran d’oferir la seva interpretació personal i poètica sobre el conte de la caputxeta vermella, ho podran fer en qualsevol idioma europeu sense traducció o bé en alemany o anglès amb elements d’altres llengües.

Gràcies al suport de l’IRL, el poeta Emili Sánchez-Rubio (Palma, 1983) participarà en l’esdeveniment. El mallorquí ha publicat més de deu poemaris, l’últim el 2015 sota el títol ‘L’afrau del nigromant’, que li va valdre premis notables com l’Art Jove o el Joan Duch.

D’altra banda, el mateix dimarts 26 de setembre, la delegació de l’IRL a París ofereix un curs d’iniciació al català en el marc de la 17a Setmana de les cultures estrangeres organitzada pel FICEP. En aquest es tractaran els orígens de la llengua catalana i les influències, així com les claus per un primer contacte amb l’idioma.

Creat el 2001 per iniciativa del Consell d’Europa, el Dia Europeu de les Llengües celebra la diversitat lingüística i cultural del continent amb els objectius de sensibilitzar l’opinió pública sobre la pluralitat de les llengües parlades a Europa, fomentar el seu aprenentatge i fomentar els intercanvis i la mobilitat.

L’entrada és lliure enviant un correu electrònic a paris@llull.cat o per telèfon al 01 42 66 02 45.

Tota la programació aquí.

El 26 de setembre del 2011 es va celebrar el desè aniversari del Dia Europeu de les Llengües amb 47 estats membres

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"