Institut Ramon LLull

L’escriptora Marta Carnicero inicia una residència literària a la Ledig House de Nova York

Literatura.  Nova York, 08/09/2017

La Ledig House ha acollit més d’un centenar d’autors i traductors internacionals des de la seva creació fa vint-i-cinc anys. Del 8 de setembre al 5 d’octubre comptarà amb la participació de l’escriptora catalana Marta Carnicero, autora de ‘El cel segons Google’ (La Magrana, 2016). 




La Residència Internacional Ledig House està ubicada a dues hores i mitja de Nova York, al poble d’Omi, a la vall del riu Hudson. A més d’oferir la manutenció a un màxim de 20 autors en estades que poden arribar fins als dos mesos, l’organització també realitza un acte públic amb editors per a la divulgació de l’obra dels autors convidats. Això afavoreix les traduccions dels seus llibres a l’anglès, una llengua de difícil penetració. A llarg termini, també impulsa la integració dels autors en circuits literaris estrangers.

Enguany, Marta Carnicero (Barcelona, 1974) ha estat l’escollida per residir-hi durant gairebé un mes. La catalana, que es va llançar al món de la literatura després de cursar un màster de creació literària, ha rebut crítiques molt positives per la seva primera novel·la, ‘El cel segons Google’ (La Magrana, 2016). Carnicero també ha participat en el projecte de traducció ‘Word for Word’ de l’School of the Arts de la Universitat de Columbia de Nova York gràcies al mecenatge de la Fundació Hans Nefkens i el suport de la Fundació Ramon Llull.

El programa Writers OMI a la Ledig House es va fundar l’any 1992 per Art Omi Inc i des de llavors ha acollit més de cent autors i traductors procedents de més de cinquanta països, amb el propòsit de crear un ambient creatiu que fomenti l’intercanvi cultural i professional. En aquests anys, la institució s’ha guanyat el segell de gran qualitat literària gràcies als programes d’estades i a la publicació d’autors de gran renom internacional com Thomas Wolfe, William Faulkner, Albert Camus o Thomas Pynchon, entre molts d’altres. Alguns dels participants catalans al programa en les darreres edicions són Gemma Gorga, Francesc Serés, Marc Pastor, Anna Ballbona o Marina Espasa.

Carnicero participarà en el programa Writers OMI a la Ledig House del 8 de setembre al 5 d’octubre

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"