Institut Ramon LLull

El Cor de Cambra del Palau de la Música i l’Orfeó Català sumen les veus a Londres

Música.  Londres, 17/08/2017

El 19 d’agost, el prestigiós festival BBC Proms acull un concert conjunt del Cor de Cambra del Palau de la Música i l’Orfeó Català al Royal Albert Hall de Londres. Es tracta d’una ocasió història fruit de la voluntat d’internacionalitzar la feina dels cors catalans.




Els conjunts anglesos CBSO Chorus i el London Symphony Chorus actuaran amb els cors catalans i la London Symphony Orchestra, sota la direcció de Simon Rattle. Els músics interpretaran ‘Gurrelieder’, d’Arnold Schönberg: una història d'un amor que ni tan sols la mort pot vèncer, de ràbia contra el cel, i en última instància de consol en una alba musical de bellesa sense igual. És un dels gegants de la música més opulents del segle XX; una cantata d'ambició i proporcions wagnerianes.

Dos dies abans, el 17 d'agost, l’Orfeó Català ofereix un concert a la Southwark Cathedral dirigit per Simon Halsey, el director artístic dels cors de l’Orfeó i assessor artístic del Palau de la Música des del 2016, succeint Josep Vila i Casañas. Es tracta d’una actuació gratuïta que permetrà al públic conèixer millor el cor, que enguany celebra el 125è aniversari. ‘Ave verum’ de Mozart, el ‘Requiem’ de Duruglé i dues peces de Pau Casals, ‘Nigra sum’ i ‘O vos omnes’, sonaran acompanyades de l’orgue d’Alex Mason.

Així doncs, el Cor de Cambra i l’Orfeó Català tornen enguany a la capital britànica després del seu debut el 2015 al Royal Festival Hall pel concert de Sant Jordi. Després de la gira per Itàlia l'any passat amb la Mahler Chamber Orchestra, que també va gaudir de gran èxit, és el famós festival BBC Proms qui comptarà amb la seva actuació. El Proms se celebra del 14 de juliol al 9 d'agost i compta amb concerts, xerrades, tallers i activitats familiars fins a la darrera nit, la 'Last Night of the Proms', al Royal Albert Hall de Londres. 

L’Orfeó Català, establert al Palau de la Música Catalana, va ser fundat el 1891 i des de llavors ha estat dirigit per compositors de renom internacional, com Richard Strauss, Pau Casals, Charles Dutoit o Gustavo Dudamel, entre altres.

D’altra banda, el Cor de Cambra, fundat el 1990 per l'Orfeó, també és un dels cors professionals més prestigiosos del país. Compta amb una qualitat vocal i artística molt alta, que li dona un gran potencial que li ha merescut el reconeixement internacional. Des del 2010 forma part de l’European Network for Professional Chamber Choirs (TENSO).

El Palau de la Música Catalana va obrir les seves portes el Febrer del 1908 de la mà de Lluís Domènech i Muntaner. Avui dia és l’únic auditori modernista que és considerat Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO.

17 d'agost - Concert de l'Orfeó Català

Southwark Cathedral, Londres | Entrada gratuïta

Més informació 

19 d'agost - Concert conjunt de l'Orfeó Català i el Cor de Cambra

BBC Proms, Royal Albert Hall

Més informació

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"