Institut Ramon LLull

L’11è Festival de música d’Usèrcha, dedicat a la música catalana

Música.  França, 11/08/2017

Amb motiu del centenari de la composició de l’òpera ‘L’heure espagnole’ de Ravel, el festival dedica la seva edició d’enguany a compositors catalans com Enric Granados, Frederic Mompou, Robert Gerhard o Gaspar Cassadó. De l’11 al 14 d’agost, el programa compta amb un concert de l’Ensemble Ferran Savall, entre d'altres activitats relacionades amb la cultura i la música catalanes. 




El Festival de música d’Usèrcha va néixer el 2006 amb tres objectius en ment: promoure joves músics i cantants en un marc europeu, donar suport a la nova creació de música i obrir el sector rural al gran públic. Aquest últim es reflecteix en la localització de l’esdeveniment: al cor de Limousin, un poble de 3.200 habitants. La programació a l’”Off” del festival també té un paper important en el rejoveniment dels assistents, ja que s’organitzen exposicions, tallers i concerts gratuïts a l’aire lliure, així com conferències, classes magistrals o espectacles per als més petits.

Enguany, la programació catalana rau en els diversos aniversaris que coincideixen: la celebració del naixement d’Enric Granados el 1867, el de Gaspar Cassadó el 1897, el 120è aniversari de la mort de Frederic Mompou i els 110 anys de ‘L’heure espagnole’ de Maurice Ravel.


 

Festival de música d’Usèrcha:

Snapshots – La Méditerranée en musique’, a càrrec de l’Ensemble Ferran Savall

Dissabte 12 d’agost a les 21h (75 min.) | Abadia de Saint Pierre d’Uzerche

El conjunt del fill de Montserrat Figueras i Jordi Savall està format per ell mateix a la guitarra i veu, Clara Peya al piano, Judit Neddermann a la guitarra i veu, Vic Moliner al baix i Andreu Moreno a la percussió. Els cinc músics, que normalment toquen en solitari, s'uneixen en un concert dedicat als sons mediterranis amb un espai important per a la improvisació.

 

A l’Off del Festival

Esmorzar musicat per part de Ferran Savall i Judit Neddermann

Divendres 11 d’agost a les 13h | Cafeteria ‘Chez Denise’

 

Taller de música per a nens a càrrec de Khalil Rezigat sota el títol ‘Seguint les passes de Ramon Llull – un viatge entre Barcelona i el nord d’Àfrica en la narració i la música’

Diumenge 13 d’agost a les 16.30h | Jardins de la ciutat vella

 

Exposició ‘Al voltant de Barcelona

Del 2 al 19 d’agost | Mediateca Simone de Beauvoir

Dedicada als artistes de la ciutat, des de pintors a arquitectes, músics, directors de cine, compositors, etcètera.

 

El 13 i 14 d'agost, el Festival també té organitzats altres concerts que homenatgen l'obra dels compositors catalans, així com 'Sarabandes' de J. S. Bach o peces de Manuel de Falla i Maurice Ohana. Tota la informació del festival aquí

La programació del festival de música d'Usèrcha aposta per donar visibilitat a professionals i artistes joves, especialment sota la direcció artística de Roger Steptoe des del 2008.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"