Institut Ramon LLull

Francesc Abad exposa ‘Estratègia de la precarietat’ a Berlín

Arts.  Berlín, 11/08/2017

La galeria Kunstverein Tiergarten de Berlín rep l’exposició ‘Estratègia de la precarietat’, de Francesc Abad, de l’11 d’agost al 17 de setembre. La col·lecció fa un repàs a la trajectòria de l'artista català, amb alguns treballs que es mostren per primera vegada en públic.




El divendres 11 d’agost a les 19h tindrà lloc la inauguració de l’exposició ‘Estratègia de la precarietat’. El projecte està comissariat per Miquel Bardagil, Magdala Perpinyà i Monika Anselment i està organitzat pel centre d’arts contemporànies ACVIC amb la col·laboració de l’IRL. El dimecres 23 d’agost hi haurà una visita comentada de l’exposició a càrrec de Claudia Beelitz i el 9 de setembre es realitzarà una lectura de textos de l’artista per part de Claudia Kalász.

En gran part, l’obra de Francesc Abad (Terrassa, 1944) s’estructura des de la reflexió sobre el temps realitzada des del més absolut del present (territori, ideologies, conflicte) per projectar-se envers el passat concebut com a construcció des de la història i la memòria (W. Benjamin), i un futur que cal pensar i formular sota l’ombra de la utopia (E. Bloch).

A ‘Estratègia de la precarietat’ veiem un epíleg de la trajectòria artística d’Abad articulat en 4 eixos: Els Diaris del Pensar, a través del qual centra la seva mirada en els esdeveniments històrics del passat més recent; Les costelles del segle, on ofereix una visió crítica sobre el present; Espais per a la Utopia, amb la selecció de 5 entrevistes a diferents persones del món de la cultura i del pensament; i Les Nòmines, on l’artista indaga sobre el que implica el terme ‘assalariat’ en el context de la creació.

Francesc Abad és un dels artistes catalans més significatius dels que iniciaren la seva trajectòria creativa en el marc històric de l’anomenat art conceptual a Catalunya, a inicis dels anys 70. És un dels fundadors i integrants fonamentals del “Grup de Treball”, el col·lectiu d’artistes i teòrics més emblemàtic sorgit en el context de crítica i compromís propiciat per les actituds artístiques desmaterialitzades, i amb el qual participà el 1972 a la Documenta V de Kassel. Al llarg de gairebé quaranta-cinc anys d’activitat ininterrompuda, ha mostrat regularment el seu treball en el conjunt de l’Estat espanyol i als darrers anys ha participat també en significatives exposicions temàtiques i de grup de caràcter històric i crític, nacionals i internacionals.

Més informació sobre l’exposició aquí.

Estratègia de la precarietat

11 d’agost – 17 de setembre

Kunstverein Tiergarten

Turmstraße 75 EG, 10551, Berlín

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"