Institut Ramon LLull

Gira d’estiu de la companyia de circ Hotel Iocandi

Escèniques.  Europa, 19/07/2017

Hotel Iocandi, nascuda el 2012, està formada per tres artistes de Catalunya i les Balears. Amb el treball ‘Esquerdes’, que va rebre el Premi Zirkolika a Millor Espectacle de Circ del 2015, la companyia actua a festivals de tota Europa durant aquest juliol, agost i setembre.




Tomeu Amer i Griselda Juncà, després d’haver-se format a l’Escola de Circ Rogelio Rivel i d’haver participat en projectes per separat, van crear la companyia Hotel Iocandi a principis del 2012. Un any després, la cantant Joana Gomila es va incorporar a la companyia i el trio va idear la versió llarga d’”Esquerdes”, que van estrenar al Festival Escena Poblenou, de Barcelona, el 2014. L’espectacle els ha portat per festivals catalans, espanyols, francesos i italians, com el MAC Arts de Carrer, l’Europeanne de cirque de Toulouse, el Kaldearte Vitoria o el Mercat de les Flors.

Els integrants de la companyia són Grisela Juncà –nascuda a Sant Feliu Sasserra, especialitzada en trapezi fix i llicenciada en Humanitats i Teoria de la Literatura-, Tomeu Amer –nascut a Manacor, especialitzat en escala d’equilibris i acrobàcia i amb una llarga trajectòria com a actor teatral- i Joana Gomila –nascuda a Manacor, llicenciada en cant de jazz pel Conservatori Superior del Liceu i en Història de l’Art.

El seu projecte amb més recorregut, 'Esquerdes’ (45 min.), és un espectacle de carrer que combina elements aeris, l’escala d’equilibris i la música en viu a través dels seus tres cossos en moviment constant. Ella canta i corre, ell cerca l’espai buit com l’esquerda que busca l’encaix. El 19 de juliol, Hotel Iocandi dona el tret de sortida a la seva gira d’estiu, que els portarà per Alemanya, França i Holanda.


Gira d’estiu 2017 d’Hotel Iocandi

Dimecres, 19 de juliol / Hamm, Alemanya

Kunstdünger Festival

 

Dijous, 20 de juliol / Unna, Alemanya

 

Dissabte 29 i diumenge 30 de juliol / Coblença, Alemanya

25è International Gaukler und Kleinkunstfestival

 

Dissabte 12 i diumenge 13 d’agost / Estrasburg, França

Festival des Arts dans la Rue de Strasbourg

 

Dissabte 26 i diumenge 27 d’agost / Amersfoort, Holanda

Festival Spoffin

 

Dissabte i diumenge 3 de setembre / Larz, Alemanya

Festival At.Tension

 

Divendres 8 de setembre / Wuerzburg

STRAMU Festival

El trio que forma Hotel Iocandi també han estat guardonats amb el Premi Zirkolika 2014 com a Millor Companyia Novell.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"