Institut Ramon LLull

‘Pelat’, de Joan Català, al festival de teatre de carrer ‘Alles muss raus’ d’Alemanya

Escèniques.  Kaiserlautern, 15/07/2017

Joan Català ofereix dues actuacions de la seva primera creació artística, ‘Pelat’, els dies 15 i 16 de juliol a l’”Alles muss raus!’, l’únic festival de teatre de carrer d’Alemanya, que té lloc a la ciutat de Kaiserlautern. 




Nascut a Barcelona el 1978, Joan Català s’ha format paral·lelament en dansa contemporània i en els llenguatges propers al moviment com el teatre de gest o de pallasso. Ho ha fet de la mà de reconeguts professionals internacionals com Mal Pelo, Michel Dellaire, Iñaki Azpillaga o Àngels Margarit, a més d’actuar en companyies com La Fura dels Baus.

L’artista s’ha convertit en una de les puntes de llança del nou circ fet a Catalunya i ha actuat en festivals de mig món, des de la Fira de Tàrrega i el Mercat de les Flors fins al Montréal Cirque Festival de Canadà -on va oferir quatre representacions el juliol passat- o el Greenwich+Docklands International Festival de Londres.

Enguany se celebra l’onzena edició de l’‘Alles muss raus”’, que té lloc del 14 al 16 de juliol a Kaiserlautern, al sud-oest d’Alemanya. Es tracta de l’únic festival de teatre de carrer del país i busca convertir-se en un esdeveniment cultural referent d’inclusivitat per a tot tipus de públic. A més, aquest any estrena nous espais i artistes i té l’objectiu d’utilitzar llenguatge senzill per tal que tothom en pugui gaudir i creixi encara més el nombre de públic. El festival preveu l’assistència d’un total de 200 artistes en els seus escenaris.

A l’”Alles muss raus!” l’artista hi porta l’espectacle ‘Pelat’, estrenat a FiraTàrrega 2013, a través del qual proposa un espectacle que esborra les fronteres entre la dansa, el circ i el teatre, i també entre l’artista i els espectadors. El treball és un diàleg corporal entre l’artista i un llarg tronc que vol simbolitzar la relació entre l’home i la naturalesa i evocar l’època del treball artesanal.

‘Pelat’ li ha merescut diversos premis a Català, com el primer Premi del jurat al Millor Espectacle de carrer (2014) al festival Miramiro de Gant, a Bèlgica, i el dels premis Zirkolika 2013.  

Actuacions de 'Pelat':

Dissabte 15 de juliol / 16h – Stiftplatz

Diumenge 16 de juliol / 14h – Stiftplatz

Ciutat de Kaiserlautern, Alemanya

Més informació del festival 'Alles muss raus!'

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"