Institut Ramon LLull

Jordi Savall dirigeix el XII Festival de Música i Història a l’Abadia de Fontfroide

Música.  França, 15/07/2017

L’Abadia de Fontfroide, prop de Narbona, a França, acull la 12a edició del Festival de Música i Història que té lloc del 15 al 19 de juliol. Jordi Savall, un dels músics catalans amb més projecció internacional, n’és el director des de la seva creació el 2005. 




Fundada a finals del segle XI, l’Abadia de Fontfroide actualment acull tota mena d’activitats i manifestacions culturals en els seus espais, jardins i terrasses. El prestigiós compositor i intèrpret de viola de gamba Jordi Savall hi serà present aquest juliol en col·laboració amb els conjunts musicals Hespèrion XXI, Le Concert des Nations i La Capella Reial de Catalunya.

Durant els cinc dies del XII Festival de Música i Història per al diàleg intercultural, Savall ofereix un concert cada dia. També té un lloc en el programa el projecte ‘Orfeu XXI’, fundat per ell mateix, que té l’objectiu de promoure la integració de músics refugiats a Europa. En aquest sentit, els invitats provenen d’una gran quantitat de països de tot el món: Abu Dabi, Afganistan, Argentina, Armènia, Brasil, la Xina, Grècia, Madagascar, Mali, Mèxic, Marroc, Síria i Turquia.


La programació del festival de Fontfroide:

Dissabte 15 de juliol al ‘Cour Louis XIV’ | ‘Ibn Battuta’ (segona part)

Diumenge 16 de juliol a l’església abacial | ‘Musica Nova, la influència veneciana dins l’Europa musical’

Dilluns 17 de juliol al ‘Cour Louis XIV’ | ‘El amor brujo, homenatge a la música andalusa i Manuel de Falla’

Dimarts 18 de juliol a l’església abacial | ‘Tous les matins du monde’

Dimecres 19 de juliol al ‘Cour Louis XIV’ | ‘Fiesta criolla, les músiques i els rituals de la cultura antiga del Perú’

Jordi Savall (Igualada, 1941) és una de les personalitats més significades de la nostra cultura. La seva obra engloba múltiples vessants: és intèrpret de viola de gamba, pioner en la recuperació de patrimoni musical, director d’orquestres de gran prestigi i promotor de cicles, festivals i del seu propi segell discogràfic. L’any 2014 va rebre la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya en reconeixement a la seva contribució a la cultura catalana.

Festival de Música i Història per al diàleg intercultural

Abadia de Fontfroide, Narbona

15 - 19 de juliol

Programa complet

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"