Institut Ramon LLull

L’il·lustrador Joan Cornellà exposa en solitari a Nova York per primera vegada

Arts.  Nova York, 14/07/2017

El dibuixant barceloní Joan Cornellà és famós per les seves vinyetes on barreja humor negre i surrealisme per fer sàtira sobre la naturalesa humana. Les seves peces es podran veure del 14 al 30 de juliol a la Josée Bienvenu Gallery de Nova York. 




Nascut a Barcelona el 1981, Joan Cornellà Vázquez ha saltat a la fama a partir de les seves tires còmiques –normalment de sis vinyetes- que s’han fet virals a través d'Internet. Els temes que tracta no sembla que tinguin límit: des de la hipocresia de les persones, la connexió inhumana amb les xarxes socials o la cultura del ‘selfie’ fins a temes més polítics com l’avortament, l’addicció o els rols de gènere. I el seu èxit és indubtable: 4,6 milions de seguidors al Facebook i més d'1,5 milions a l'Instagram, plataformes en què més es mou Cornellà. 

Les seves il·lustracions estan pensades per provocar i entretenir a la vegada, sovint de manera absurda, inquietant i políticament incorrecte. En les paraules del mateix Cornellà, ‘Quan riem, sempre ens riem d’algú o alguna cosa. Amb empatia o no, sempre hi ha un punt de crueltat. Tot i això, soc conscient que si algun de les meus dibuixos tingués lloc a la vida real, no em faria gens de gràcia’.

La primera exposició en solitari de Joan Cornellà a Nova York, organitzada per Factotum Productions i Huli Erizo, es podrà visitar a la segona planta de la Josée Bienvenu Gallery, a Manhattan, del 14 al 30 de juliol. S'hi podran veure noves il·lustracions –algunes d’edició limitada- així com llibres, samarretes i dibuixos impresos que estaran a la venda. L'il·lustrador serà present a l’exposició diversos dies, durant els quals firmarà exemplars del seu últim llibre, ‘SOT’. Joan Cornellà ja ha exposat en solitari els últims mesos a ciutats com Hong Kong, Seul o Bangkok, entre d'altres. 

'Joan Cornellà: A New York Solo Exhibition'

Del 14 al 30 de juliol.

Horari: d'11.00h a 19.00h

Josée Bienvenu Gallery, Nova York

Més informació aquí

Esdeveniment del Facebook

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"