Institut Ramon LLull

El compositor Benet Casablancas inicia residència a Bremen

Música.  BREMEN, 30/06/2017

El programa de la residència de Benet Casablancas (1956) a Bremen, Alemanya, inclou estrenes, concerts, classes magistrals al Conservatori de Frankfurt i al Hochshule de Bremen i diverses gravacions per a la discogràfica Naxos. L’Institut Ramon Llull i l’Instituto Cervantes de Bremen han col·laborat per a fer possible el projecte.




El dia 30 de juny, el conjunt New Babylon Ensemble organitza un concert monogràfic dedicat al compositor sabadellenc Benet Casablancas, que estarà resident a Bremen, Alemanya, fins a l’abril del 2018. Al març passat, membres de l’Orquestra Simfònica del Vallès ja van homenatjar Casablancas interpretant algunes de les seves últimes obres, com ‘Pastoral, Concertino for Alto Saxophone and Ensemble’ (2012), ‘Siete Haikus para sexteto’ (2015) i ‘Epigramas cervantinos’ (2016), algunes de les quals ja s’han convertit en peces clau del català.

Entre molts dels projectes que sorgiran a Casablancas com a resident, la discogràfica Naxos editarà el cinquè àlbum amb obra del compositor, que s’enregistrarà a la Sendesaal de Bremen. A més, de cara a la primavera de l’any vinent, s’ha programat l’obra ‘Sogni ed Epifanie’ a la temporada de la Deutsche Radio Philarmonie, a Mannheim el 20 i 22 d’abril de 2018.

D’altra banda, el Quartet Casals, conjuntament amb el Centro Nacional de Difusión Musical, ha encarregat a Casablancas el seu quartet de corda número 4. El conjunt oferirà l’estrena mundial de la seva nova obra, ‘Widmung’, en primícia el 24 de maig de 2018 a l’Auditorio Nacional de Madrid. Seguidament, es presentarà el 27 de maig a l’Auditori de Barcelona, el 4 de juliol al Wigmore Hall de Londres, el 7 de juliol a Alcobaça (Portugal) i el 5 de desembre a Torí, Itàlia.

Àmpliament reconegut com un dels compositors més destacats de la seva generació, Benet Casablancas (Sabadell, 1956) va estudiar a Barcelona i Viena, es va llicenciar en Filosofia a la Universitat Autònoma de Barcelona, i es va doctorar en musicologia a la mateixa universitat. A Viena va ser deixeble de Friedrich Cerha i Karl-Heinz Füssl. Les seves obres són interpretades regularment a Europa, Canadà, Estats Units, Japó i Amèrica Llatina. El 2002 va assumir la direcció del Conservatori Superior de Música del Liceu i, de fet, el 2011 el Gran Teatre del Liceu li va encarregar la seva primera òpera, que duu el nom de ‘Io’.

Benet Casablancas va ser premiat amb el Premi Nacional de Música, atorgat pel Ministeri de Cultura, el 2013. 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"