Institut Ramon LLull

‘Almacenados’, del dramaturg David Desola, nominada al millor guió adaptat als Premis Ariel de Mèxic

Cinema.  CIUTAT DE MÈXIC, 11/07/2017

L’autor teatral i guionista de cinema David Desola ha rebut una nova nominació per ‘Almacenados’ (2015). El dramaturg català opta al guardó en la categoria de millor guió adaptat als Premis Ariel de Mèxic, referents dins del sector audiovisual del país. La cerimònia tindrà lloc l’11 de juliol.




Nascut a Barcelona, David Desola és autor teatral i guionista de cinema. Com a dramaturg, ha estrenat les seves obres en teatres de Barcelona (Tantarantana, Sala Muntaner) així com en el Teatro Español de Madrid, els Teatros del Canal o festivals com la Feria de Teatro de Castilla y Leon. Com a guionista de cinema, ha adaptat la seva obra teatral “Almacenados”, la qual li ha valgut diversos premis. Alguns d’ells són el premi de la secció ‘Works In Progress’ del Festival de Cine de Guadalajara, el premi del públic del Festival de Morelia i del Festival de Gijón o el premi Art Kingdom al Festival Internacional de Cine de Los Cabos. ‘Almacenados’ també va ser seleccionada al prestigiós festival de Cannes.

La trajectòria internacional d’aquest llargmetratge té com a punt culminant la nominació de David Desola en la categoria de millor guió adaptat en els Premis Ariel de Mèxic, els quals signifiquen un important reconeixement dins del sector audiovisual. La cerimònia tindrà lloc el pròxim 11 de juliol a la ciutat de Mèxic. Les opcions d’‘Almacenados’ de poder guanyar l’Ariel són altes tenint en compte la bona recepció que la pel·lícula ha tingut a Mèxic, tant de crítica com de públic i gràcies al reconeixement que ha tingut en festivals i certàmens internacionals.

Amb la seva col·laboració, l’IRL ajuda a donar continuïtat a un projecte que es va presentar en el Festival de Cine de Guadalajara, a Mèxic, on Catalunya serà el convidat d’honor de la seva propera edició. L’objectiu és promoure el sector audiovisual català, en aquest cas donant suport a la presentació de produccions catalanes a càrrec dels seus editors en contextos internacionals de prestigi.

El film, dirigit per Jack Zagha Kababie, segueix el mateix argument que l’obra de David Desola: un encarregat a punt de jubilar-se comparteix uns dies amb el jove que el substituirà en un mateix lloc: un enorme magatzem buit on aparentment mai no passa res. Tot i que sembla una trama simple, la pel·lícula s’endinsa en temes tan complexos com el xoc generacional o la classe treballadora. 

'Almacenados' (México, 2016).

92 minuts - Drama - Apta per a tots els públics

Director: Jack Zagha

Protagonistes: Hoze Meléndez i José Carlos Ruíz

Guió adaptat: David Desola

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"