Institut Ramon LLull

Andreu Martín assisteix al 20è aniversari del FIRN de Frontignan

Literatura.  FRONTIGNAN, 30/06/2017

L’escriptor Andreu Martín participa en la 20a edició del Festival Internacional de Novel·la Negra de Frontignan, el FIRN, que té lloc del 12 de juny al 2 de juliol. L'autor català firmarà exemplars de la seva última novel·la, ‘Societat Negra’, traduïda al francès per Asphalte éditions ('Sociéte Noir', 2016). 




El FIRN és un esdeveniment literari de novel·la negra consagrat internacionalment. Durant l’edició d’enguany, el festival rebrà a més de 50 autors de 20 països diferents per celebrar el seu 20è aniversari. Un d’aquests és Andreu Martín: novel·lista, dibuixant i escriptor que, a més de ser conegut pels seus còmics, és un dels fundadors de la novel·la de suspens i de crim a Barcelona. La sèrie del detectiu Flanagan, escrites amb Jaume Ribera i orientades al públic juvenil, també li han merescut molt de reconeixement.

El 30 de juny, dia en què arriben els 50 autors convidats pel festival, Martín firmarà exemplars de la seva última novel·la, ‘Societat Negra’ (La Magrana, 2013).  L’autor hi revela la misèria oculta de Barcelona i denuncia les activitats fosques d’una suposada tríada xinesa, una màfia secreta que funciona de manera molt organitzada. Ha estat traduïda al francès per Marianne Millon i publicada per Asphalte éditions.

"Juntament amb Vázquez Montalbán i González Ledesma, Andreu Martín (...) és un dels grans reformadors del thriller espanyol", va afirmar France Culture.

Andreu Martín (Barcelona, 1949) va estudiar Psicologia a la Universitat de Barcelona. Entre 1971 i 1979 va treballar com a guionista de còmic per a la desapareguda editorial Bruguera, i va col·laborar en revistes com Destino, Cambio 16, Tiempo, El Jueves, Gimlet, Comix Internacional, Metropol o Cimoc. L’any 1979 publica la seva primera novel·la, 'Aprende y calla', que inicia una prolífica trajectòria en el gènere de la novel·la negra. Entre les obres policíaques, destaquen 'Pròtesis', 'L’home de la navalla', i 'Si és no és'.

En el camp de la literatura juvenil, Andreu Martín ha escrit, juntament amb el seu amic Jaume Ribera, la saga del detectiu Flanagan, que compta amb una dotzena de volums. A més, també és autor de guions de cine i televisió, així com d’obres de teatre. Les seves novel·les han estat traduïdes a l’alemany, el francès, l’italià, el portuguès, el basc i l’holandès.

El conjunt de la seva obra de gènere ha estat reconegut amb el Premi Nacional de literatura infantil i juvenil de les Lletres Espanyoles (1989), el Premi del Col·legi de Detectius Privats de Catalunya (2001), el Memorial Jaume Fuster (2003) i el Premi Pepe Carvalho (2011).

 


El Festival Internacional de la Novel·la Negra de Frontignan

El FIRN és un festival independent creat per Michel Gueorguieff que, al llarg dels últims 20 anys, ha esdevingut un referent literari a tot el món pel que fa a la novel·la de suspens. Durant els 20 dies que té lloc, hi ha tot tipus d'activitats organitzades tant al voltant de la literatura negra com al còmic, pel·lícules, obres digitals i art urbà que hi estigui relacionat. 

FIRN:

Plaça de la llibertat, Avinguda del General de Gaulle

Frontignan, França

L'edició d'aquest any del FIRN, creat fa vint anys per Michel Gueorguieff, compta amb tot tipus d'activitats que giren al voltant de la literatura negra, des del còmic fins a pel·lícules, obres digitals i arts urbans.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"