Institut Ramon LLull

L’Escolania de Montserrat se’n torna de gira pels Estats Units

Música.  ESTATS UNITS, 28/06/2017

Tres anys després del seu primer tour als Estats Units, l’Escolania de Montserrat emprèn aquest juny una gira que tindrà parada a Nova York, Nova Jersey, Washington DC, Los Ángeles i San Francisco. El cor també participarà en els actes del centenari del naixement del President Kennedy. 




El concert del 28 de juny a la Christ Church de Nova Jersey marcarà l’inici de la gira de l’Escolania de Montserrat pels Estats Units, que acabarà el 8 de juliol. Compta amb un total de vuit concerts que, per primera vegada, també tindran lloc a la costa oest nord-americana, amb actuacions a Los Ángeles i San Francisco.

A més de la participació en les celebracions del naixement del president Kennedy fa cent anys, el cor també actuarà a la catedral de Sant Patrici a la Cinquena Avinguda de Nova York o a la Basílica Nacional dels Estats Units a Washington DC, entre altres.

L’Escolania de Montserrat és una de les escoles de música més antigues d’Europa i el primer cor de nois a Espanya. El segle XIII, un grup reduït de nens ja cantava i tocava instruments a l’Abadia de Montserrat. Durant els anys de la direcció d’Ireneu Sagarra (1953-1997) va ser quan l’Escolania va guanyar gran reconeixement internacional, gravant diversos d’àlbums i participant en festivals de tot el món. Les gires l’han portat -a més dels Estats Units- a Rússia, Holanda, Puerto Rico, Hongria, Suïssa, Alemanya, Bèlgica, França, Itàlia i Polònia, entre molts altres. Actualment, l’Escolania està formada per 50 nois d’entre 9 i 14 anys que estudien al mateix centre, combinant la seva formació general amb la musical.

 


Els concerts per part de l’Escolania, del 28 de juny al 8 de juliol, són els següents:

28 de juny a les 19h

Christ Church, Newton, Nova Jersey

Col·laboració amb el Children’s Chorus of Sussex County

 

29 de juny a les 16h

St. Patrick’s Church, Nova York

 

30 de juny a les 16h

The Cloisters, Metropolitan Museum of Art, Nova York

 

2 de juliol a les 9h

Missa a la Basílica Nacional dels Estats Units, Washington DC

Part del festival 'Serenade!' de corals, celebració del JFK100

 

2 de juliol a les 20h

Trinity Church, Georgetown-Washington DC

Part del festival 'Serenade!' de corals, celebració del JFK100

 

3 de juliol a les 18h

Sala gran del Kennedy Center for the Performing Arts, Washington DC

Concert en commemoració dels 100 anys del president J.F. Kennedy

 

6 de juliol, 19.30h

Grace Cathedral, San Francisco

Actuació compartida amb el Pacific Boychoir Academy, cor guanyador de dos premis Grammy

 

8 de juliol, 19h

Pasadena Presbyterian Church, Los Angeles

Actuació compartida amb Los Angeles Children's Chorus

L’origen de la gira de l'Escolania pels Estats Units és la invitació a participar en els actes en memòria del president Kennedy. A diferència de la primera vegada que visitaven el país el 2014, ara el cor també cantarà a la costa oest

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"