Institut Ramon LLull

Jordi Savall ofereix quatre concerts a França durant el mes de juny

Música.  França, 30/06/2017

El prestigiós director d’orquestra Jordi Savall interpreta les ‘Simfonies’ de Mozart, ‘Orient-Occident’ i ‘Folias Antiguas & Criollas’ en tres concerts el 18, 23 i 30 de juny. Savall ja va començar el mes de juny dirigint ‘Alcione’, l’òpera de Marin Marais, a Versalles. 




Jordi Savall (Igualada, 1941) és una de les personalitats musicals més versàtils de la seva generació. És, sens dubte, un dels músics catalans amb més projecció internacional. La seva obra engloba múltiples vessants: és intèrpret de viola de gamba, pioner en la recuperació de patrimoni musical, director d’orquestres de gran prestigi i promotor de cicles, festivals i del seu propi segell discogràfic.

Durant més de quaranta anys, Savall s’ha dedicat a la investigació de la música antiga, ja sigui interpretant-la amb la seva viola de gamba o com a director d’orquestra. L’any 2014 va rebre la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya en reconeixement a la seva contribució a la cultura catalana.

El passat 8 de juny Savall va presentar Alcione, de Marin Marais, al Castell de Versalles. Durant el mes de juny ofereix tres concerts més a Arc-et-Senans, Gignac i Froiville.


Les ‘Simfonies’ de Mozart

Mozart va compondre les Simfonies en menys de dos mesos durant l’estiu del 1788. En col·laboració amb la companyia Concert des Nations, Savall dirigeix les tres últimes simfonies a Arc-et-Senans el diumenge 18 de juny a les 21 hores.

Més informació del concert aquí.


Orient-Occident’ / ‘Dialogue des âmes’

Savall dirigeix la companyia Hespèrion XXI, fundada per ell mateix i Montserrat Figueras el 1974, el 23 de juny a l’església Notre-Dame-de-Grâce de Gignac. El músic reprèn el seu treball a 'Orient-Occident', una investigació musical transmediterrània a través dels instruments originals, en el marc del Festival de Música Antiga de Maguelone.

Més informació del concert aquí.


‘Folias Antiguas y Criollas’

L’últim concert de Savall a França el mes de juny forma part del programa del Festival de Música Barroca de Froville. També amb la participació de Hespèrion XXI, interpreta ‘Folias Antiguas y Criollas’, una de les moltes obres d’origen popular que es van desenvolupar a la península Ibèrica a finals de l’Edat Mitjana. Al llarg del segle XVIII a Europa, la ‘folia’ es va convertir en una de les formes musicals clàssiques més populars, composta per músics tan importants com Corelli, Alessandro Scarlatti, Vivaldi a Itàlia o Jean-Sébastien i Carl Philip Emanuel Bach a Alemanya.

Més informació del concert aquí.

Amb l'últim concert el 30 de juny al Festival de Música Barroca de Froville, Jordi Savall haurà ofert un total de quatre concerts a França el juny. 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"