Institut Ramon LLull

Participació catalana als Rencontres chorégraphiques internationales de Seine-Saint-Denis

Escèniques.  París, 10/06/2017

Els ballarins i coreògrafs Pere Faura i Albert Quesada presenten els seus espectacles a l’edició d’enguany del festival de dansa francès, que s’enfoca a les formes coreogràfiques contemporànies. Faura hi interpreta ‘Sweet Tyranny”, mentre que Quesada hi porta ‘It’s Time’ en col·laboració amb el compositor Octavi Rumbau.




Creades el 1969, els Rencontres chorégraphiques internationales de Seine-Saint-Denis són pioneres en mostrar espectacles que tenen una mirada potent i poètica, amb un qüestionament constant del nostre món. L’edició d’aquest any compta amb vint-i-nou coreògrafs on cadascun hi presenta el seu treball del 12 de maig al 17 de juny. Utilitzant el codi “Llull”, els interessats poden comprar entrades a preu reduït (10€).

Pel que fa a les produccions catalanes, enguany Pere Faura presenta el seu espectacle ‘Sweet Tyranny’ a França per primera vegada. En paraules de l’autor, ofereix una visió “macarra, irònica i reivindicativa de les relacions de poder a la feina i en el lleure”. Per altra banda, el ballarí Albert Quesada interpreta ‘It’s Time amb altres membres de la companyia ACME i amb el suport del músic català Octavi Rumbau.


Al ballarí i coreògraf català Pere Faura (Barcelona, 1980) li agrada citar aquesta frase d'Oscar Wilde: "L'única obligació que tenim amb la història és reescriure-la”. Això és el que ell està treballant de manera brillant, tant en la dansa contemporània "clàssica" com en les formes populars. Faura ha treballat amb regularitat en molts sectors de la cultura pop estàndard, i creu que la separació entre les diferents formes d'art és absurda. Sempre té en compte la visió d'espectacularitat, sense deixar mai de banda l’ús de l’humor.

A ‘Sweet Tyranny’ - que pertany a una trilogia anomenada ‘Sweet Suite’ - es llança a una analogia entre la coreografia de dansa vista com a èxtasi i la dansa vista com a treball i professió. Amb música de l’època disco (el 70s i els 80s), com la de Patrick Swayze i John Travolta, l’artista se sotmet als tòpics més convencionals de Hollywood per copiar, remesclar i transformar.

Dissabte 10 de juny a les 19.00 hores.

Diumenge 11 de juny a les 17.30 hores.

L’Embarcadère, Aubervilliers (5, rue Édouard Poisson - 93300 Aubervilliers)


La segona participació amb segell català porta la firma d’Albert Quesada (1982), que hi participa amb Federica Porello i Zoltán Vakulya i compta amb la col·laboració del compositor Octavi Rumbau. Quesada, coreògraf i ballarí, s'ha format i ha treballat a Brussel·les en múltiples ocasions. L'interessen les estructures i composicions musicals portades a la dansa, així com les dinàmiques de grup en moviment.

A ‘It’s time’, els tres ballarins i els quatre músics mostren el seu interès per com els espectadors perceben el temps quan veuen una obra de teatre. Per dur-ho a terme, creen la sensació que el rellotge es congela i juguen amb la repetició de manera cíclica. Els artistes també introdueixen ‘mapes espacials’, combinant diferents velocitats en diferents àrees de l’altiplà. El resultat: una habitació on se solapen el moviment i la música en directe, on cada membre segueix el seu camí amb punts d’intersecció, superposant ritmes i textures per estimular la imaginació.

Divendres 16 de juny a les 19.30 hores

Dissabte 17 de juny a les 19.30 hores.

Nou Teatre de Montreuil (sala Maria Casarès)Montreuil (63, rue Victor Hugo - 93100 Montreuil)

 


Rencontres chorégraphiques internationales de Seine-Saint-Denis

Tarifa completa: 18 € // Tarifa reduïda: 14 €

Abonament per 3 o més espectacles: 10€

Abonament per 5 o més espectacles: 8€

La resta de tarifes aquí.

Reserves: reservations@rencontreschoregraphiques.com

Espectacles i horaris: 

'Sweet Tyranny', de Pere Faura: 10 de juny a les 19.00h i 11 de juny a les 17.30h. 

'It's Time', d'Albert Quesada: 16 i 17 de juny a les 19.30h.

 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"